Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty Blackout tips en tricks - Overleef COD Battle Royale

15 top tips voor Call of Duty Black Ops 4 Blackout.

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout is ongetwijfeld de modus waar de meeste spelers geïnteresseerd in zijn. Of je nu volledig nieuw bent in het battle royale genre, of er al wat ervaring mee heeft, deze Blackout tips zijn ieder geval onmisbaar.

COD Blackout is in zijn kern een klassieke battle royale game, maar werkt toch wat anders dan vergelijkbare games zoals Fortnite en PUBG. Natuurlijk werken algemene battle royale skills, zoals hoe je het best lang overleeft en je battle sense, hier nog steeds, maar Blackout biedt een heleboel nieuwe ideeën.

Op deze pagina vind je enkele algemene Blackout tips die zowel voor nieuwe spelers als voor battle royale veteranen handig zijn. Deze lijst wordt verder uitgebreid met de ervaring en kennis die we ervaren.

Check ook even onze andere Blackout tips en tricks:

Blackout tip #1 - Speel niet met een restricted NAT

Call of Duty: Black Ops 4 houdt, net als vorige delen, rekening met je NAT-status wanneer je online speelt.

Een slechte NAT-status heeft weinig invloed op je verbinding tijdens een Blackout match, maar heeft wel een effect op de pre-game lobby. Als je merkt dat mensen zich niet met je lobby kunnen verbinden of jij die van hun niet kunt joinen, dan moet je je NAT checken.

Moderate NAT is over het algemeen prima, maar restricted NAT veroorzaakt vaak een heleboel problemen. Spelers die via een mobiele verbinding spelen kunnen weinig veranderen, maar die via vaste breedbandverbinding spelen wel. Open NAT is natuurlijk het beste, maar is niet altijd een optie en hangt sterk van je setup af.

Als je console of PC met het internet via Wifi is verbonden, gebruik dan een wired connection. Wifi veroorzaakt namelijk soms NAT-problemen die je enkel met een vaste verbinding kunt oplossen.

In het algemeen kun je een restricted NAT met port forwarding oplossen. Je moet in router de specifieke poorte die Black Ops 4 gebruikt instellen. Hoe je dit doet is voor elk apparaat anders. Check dus de handleiding van je router.

Het is echter niet onmogelijk om met een restricted NAT te spelen, maar verwacht je dan aan vreemde bijwerkingen als je met je vrienden wilt spelen.

Blackout tip #2 - Gebruik free-look tijdens je drop

Een van de eerste dingen waar je tijdens een Blackout match moet achter zien te komen, is hoeveel spelers of teams in jouw omgeving landen. Als je op een populaire plaats zoals Nuketown Island, Firing Range en Construction Site landt, kunnen het er wel eens teveel zijn om te tellen.

Als je ergens op een rustige plaats wilt starten, is het des te belangrijker dat je zeker weet dat niemand anders ook hetzelfde idee heeft. Het snelle manier om rond te kijken doe je met free look. Druk op de middelste muisknop/L2/LT om in free look rond je heen te kijken.

Free look geeft je de mogelijkheid om 360 graden rond te kijken. Zelfs als je zeker weet dat je niet alleen bent, is het handig om toch te kijken hoeveel tegenstanders samen met jou droppen en waar ze ongeveer landen.

Free look verandert de richting waarin je uitgaat niet, dus richt je personage vlotjes naar beneden en onderzoek je omgeving.

Je kunt free look echter wel alleen maar gebruiken wanneer je naar beneden valt, dus reken er niet op van zodra je de grond raakt.

Blackout tip #3 - De map is kleiner dan je denkt

Ontwikkelaar Treyarch loog niet toen het zei dat Blackout de grootste Call of Duty map ooit heeft, maar vergeleken met Fortnite en zelfs de kleinste map van PUBG, is deze map niet erg groot.

Dit wil echter niet zeggen dat er niets te doen is, integendeel. In de praktijk betekent een kleinere map dat je meer controle hebt over waar je dropt en zorgt de kleine oppervlakte voor meer actie.

Een vluchtpad dat door het midden van de map gaat, betekent dat je quasi heel de map kunt bereiken. Dit betekent ook dat je langer moet vliegen en een efficiënte drop is moeilijker uit te voeren dan in andere battle royale games. Blijf dus oefenen tot je het droppen, vliegen en landen goed onder de knie hebt.

De map is kleiner, maar het aantal spelers is nog steeds gigantisch. Daarom zou populaire plekken nog drukker dan in andere andere games. Daarnaast ontmoedigt de kleinere map ook campen, want de cirkel haalt je sneller in.

Blackout tip #4 - Probeer altijd in de witte cirkel te blijven

In Blackout, net zoals in andere battle royale games, is het aangewezen om altijd in de witte cirkel te blijven. Dat is zonder twijfel de veiligste manier om de modus te spelen.

Het is mogelijk dat het een iets mindere speelsessie zal zijn op die manier, maar in de witte cirkel blijven betekent dat je meer tijd hebt dan anderen om te reageren op veranderingen in de cirkel. Misschien dat de cirkel zelfs sluit op jouw locatie, wat de ideale situatie is.

Je kan zeker rondhangen tussen de randen van de blauwe en witte cirkel, maar bereid je voor dat je elk moment terug kan keren. De spelers die (te) laat in de witte cirkel zijn, zijn het gemakkelijkste om te doden, aangezien ze tegelijk jouw kogels moeten ontwijken en op de juiste plek moeten zien te geraken. Ze zijn afgeleid, en dus een gemakkelijke prooi.

Dat betekent uiteraard niet dat je je de hele tijd in een wc moet verbergen uiteraard (behalve als je dat perse wilt natuurlijk. Alles kan een strategie zijn), maar de kans dat je in een slechte situatie betrapt wordt door een tegenstander is minimaal als je je goed voorbereid. De les is dus: zodra er een nieuwe cirkel verschijnt, wegwezen!

Blackout tip #5 - Ken het verschil tussen de healing items

Blackout heeft een simpeler healing systeem dan wat je gewend bent uit Fortnite, en al helemaal dan dat van PUBG. Je hebt geen schild of wat dan ook waar je rekening mee moet houden.

Er zijn ook geen boosts. Met zowel bandages als med kits kan je van 1 HP naar 150, het enige verschil is hoeveel je ervan nodig hebt om zover te gaan. Bandages vullen 25 HP bij, med kits geven je 50 HP.

Trauma Kits zijn veel zeldzamer maar meteen ook krachtiger. Dit is het enige item in de game dat je de maximale 200 HP kan geven. Dat is 50 HP meer dan het startaantal van 150. Als je een Trauma Kit vindt, gebruik je deze best onmiddellijk. 50 extra HP is een enorm pluspunt in een vuurgevecht want uiteindelijk komt het er altijd op neer dat je meer health moet hebben dan je tegenstander.

Dat zijn de enige drie items waar je rekening mee moet houden. Bandages en med kits zijn echter in grote aantallen aanwezig dus je voornaamste vraag moet zijn hoeveel plaats je wil dat ze innemen in je inventory.

Blackout tip #6 - Zet altijd een sterk healing item in je quick slot

Blackout laat spelers toe om twee items te kiezen die ze kunnen activeren met de druk van een knop. Eén is equipment, en de ander is een healingitem. Healing zie je links van je character portret. Lethal staat rechts.

Je moet altijd je sterkste item healing equipped hebben. In een heftig vuurgevecht wil je altijd zoveel mogelijk HP kunnen bijtanken. De kans is echter klein dat je de tijd zal hebben om vier of vijf bandages te gebruiken. Ook zal je waarschijnlijk geen tijd hebben om in je inventory te gaan en kalm iets uit te kiezen.

Wanneer je op een moment niet gehaast bent om te healen, zoals na het verslaan van een tegenstander, zet je bandages terug in het quick slot en gebruik je deze. Zodra je ermee klaar hebt, wissel je terug naar een med kit. In het geval je er hebt uiteraard.

Blackout tip #7 - Vergeet je perks niet

Perks en de synergie tussen je perks is één van de meest interessante mechanics in Blackout. Ze zijn geïnspireerd door de traditionele multiplayer perks die je al zag in voorgaande Call of Duty-games, al zijn hun functies hier niet altijd gelijk aan hoe je ze kent.

Een perk gebruiken om je de bovenhand te geven in een situatie is iets waar je erg goed in zal moeten worden om Blackout te domineren. Stille voetstappen hebben wanneer je een gebied benaderd waarvan je weet dat er campers zitten is heerlijk, net zoals het sneller kunnen healen van jezelf en teammates in de laatste fase van de match.

Het is best dat je altijd de perks gebruikt waarvan je weet dat je ze zal nodig hebben, maar wees niet bang om degene die je al lang niet meer gebruikt hebt te verwijderen. Het is wat overweldigend in het begin om alle perks te volgen, te begrijpen en te bekijken wat je wel of niet nodig zal hebben. Er is gelukkig een gemakkelijkere manier om dit dilemma op te lossen.

Raap enkel perks op waarvan je weet dat je ze zal gebruiken, en niet alles wat je tegenkomt. Looter bijvoorbeeld, laat je loot door muren zien. Handig, maar als je met vrienden speelt die je in je mic altijd vertellen welke gear ze vinden, dan is het niet noodzakelijk ook nog een extra perk hiervoor in te stellen.

Als je niet van plan bent om lang buiten de cirkel te zijn, heeft Outlander ook weinig waarde. In dezelfde logica is Brawler bijna altijd nutteloos behalve als je meedoet aan een of andere uitdaging of als je maar geen wapen vindt.

Er zijn verschillende perks die door de band genomen heel nuttig zijn zoals Mobility, Dead Silence, Consumer en nog een paar andere. Mettertijd leer je de perks herkennen vanop afstand dankzij hun icoontjes en weet je al snel welke je aan de kant kunt laten liggen.

Blackout tip #8 - Wees creatief met equipment

Blackout bevat een waaier aan multiplayer items die zowel offensief als defensie gebruikt kunnen worden. We weten allemaal wat we moeten doen met de verschillende types granaten en de Combat Axe, maar wat met de rest?

Een sensor dart kan de real-time locatie van vijanden tonen op de kaart voor een paar cruciale seconden. Dit is maar in een klein gebied, maar maak deze vast aan een voertuig, en dan vooral een helikopter, en rijd/vlieg ermee rond om te scouten voor je teamleden. Ze zullen heel snel een duidelijk beeld van hun omgeving krijgen met deze handige trick.

De RC car kan ook gebruikt worden als een handige scouting tool, maar kan nog effectiefer zijn met een sensor dart erbij. Spelers zijn zo gewend om gedood te worden door RC XD's in de vorige Black Ops games dat ze instinctief weg zullen lopen of de RC car zullen proberen vernietigen.

De versie in Blackout ontploft niet, maar tegen dat je tegenstanders dat door hebben, zijn je teamleden al bezig met ze uit te schakelen.

Blackout's meta laat experimentatie toe, en zeker nu nog in deze vroege launchperiode. Tijdens de beta gebruikten sommige spelers een deployable shield als cover terwijl anderen de microwave functie ervan gebruikten om vijanden die ze in de val lokten, te doden.

Alle spelers weten wat een item doet, maar niet iedereen is in staat even snel te reageren op wat er gebeurt. En wanneer een tegenstander scouting tools zoals de sensor dart en RC car niet kan zien, zullen ze ook niet weten wat hen de das om heeft gedaan.

Het is natuurlijk frustrerend om ontvangende partij te zijn van dergelijke truuks, maar dat is nu eenmaal het spel en met genoeg training krijg je de bovenhand.

Blackout tip #9 - Sniper headshots zijn instakills

Dit is eerder een boodschap van algemeen nut dan een echte tip, maar je mag het niet vergeten. In Blackout zijn headshots al erg dodelijk in het algemeen, maar met een sniper rifle zijn ze iets om te vrezen.

Enkel level 3 armour kan je beschermen van one-shot headshots, maar die zijn zo zeldzaam dat je altijd rekening moet houden met het feit dat een tegenstander een sniper op je gericht kan hebben. Bullet drop is ook niet zo enorm dus gamers die Call of Duty gewend zijn, zullen weinig problemen hebben om die headshots te verzamelen.

Dit kan ook in je voordeel zijn natuurlijk, als jij die Call of Duty-veteraan bent. Als je een stilstaand doelwit ziet, haal je sniper rifle boven en mik tussen zijn ogen om daarna het werk af te maken met een ander geweer.

In squad games kan het helpen om één sniper aan te duiden. Zelfs als de sniper mist, is het nog steeds een goede afleiding die de rest van je squad de kans geeft om de tegenstander te flanken.

Blackout tip #10 - Ook Combat Axes zijn one-hit kills

Een Combat Axe gooien en dan nog iemand raken ook geeft enorm veel voldoening in Blackout. De Combat Axe is maar één van de vele Equipment die je kan vinden in de game, maar het is wel de meest dodelijke. Als je met je axe iemand kan raken, zijn ze onmiddellijk uitgeschakeld.

Je timing moet goed zijn natuurlijk, en je moet rekening houden met het feit dat je Combat Axe valt tijdens het gooien. Erg ver gaat ie niet. Maar het goede nieuws is dat je je Combat Axe meteen weer kunt oprapen en opnieuw proberen. Als je gedood wordt door een axe van een tegenstander, weet dan dat die persoon ofwel erg goed is, ofwel erg veel geluk heeft.

Blackout tip #11 - Voertuigen verliezen HP buiten de zone

Blackout vindt het echt niet leuk als spelers als spelers hun voertuigen buiten de safe zone parkeren. Als je zelf nog buiten de blauwe cirkel zit, lijkt het misschien aanlokkelijk om snel een voertuig te pakken, maar doe dit niet.

Voertuigen zijn dan misschien wel sneller, maar buiten de cirkel lopen ze ook snel schade op. Het kan dus zijn dat je vierwieler of helikopter gewoon ontploft terwijl jij of je team er in zitten. Dit resulteert natuurlijk in een onmiddellijke en gênante dood.

Bewegingssnelheid in Blackout is hoog en de map is niet al te groot, dus je hebt niet altijd voertuigen nodig. Het is bovendien ook niet altijd duidelijk in welke staat de voertuigen zich bevinden. Soms lijkt een voertuig op springen te staan en is er weinig schade, of omgekeerd.

Blackout tip #12 - Gebruik je glider tijdens de match

Net zoals parachutes in de Battlefield-reeks, mogen spelers in Blackout hun glider bovenhalen tijdens de match. Het is hetzelfde als die dat je gebruikt om te landen aan het begin van elke match.

De truuk is echter dat je dit enkel kan doen als je springt van hoge hoogtes. Plaatsen zoals de dam in Hydro Dam, of de toren die gebouwd wordt in Construction Site.

Om de glider te gebruiken, zorg je voor een aanloopje en houd je de jump knop ingedrukt zodra je de grond verlaat. Als je de knop niet ingedrukt houdt ga je heel snel beneden te pletter liggen en dat is echt geen zicht.

Als je geen risico wil nemen, gebruik dan de trap of een lift.

Blackout tip #13 - Gouden wapens zijn niet echt goud

Als je op een wapen met een gouden schijn of aura stoot, is het meestal een goed idee om het op te rapen. Maar in tegenstelling tot in Fortnite hebben deze wapens geen betere statistieken. Hun schade, nauwkeurigheid, etc. zijn zelfs helemaal hetzelfde als bij de normale variant.

Het verschil is dat gouden wapens in Blackout al de beste attachments voor dat wapen hebben. Een Paladin sniper met alle juiste attachments is bijvoorbeeld een monster, dankzij de suppressed barrel en long-range scope.

Maar, als je hetzelfde wapen al met alle attachments die je wilt hebt, is er geen reden om een gouden wapen op te rapen.

Blackout tip #14 - Trotseer Zombies, maar pas op

Zombies doden is een goede manier om snel aan goede gear te geraken in Blackout. Elke zombie die je doodt laat een item vallen, gaande van attachments, healing items, ammo of granaten.

Daarom is het soms goed om naar een Zombie locatie te gaan, maar hou er wel rekening mee dat dit enkele risico's met zich meebrengt. Het duurt een tijdje voor je alle zombies hebt verslagen en andere spelers kunnen natuurlijk je geweerschoten horen en weten dankzij de lichtbundel in de lucht je precieze locatie.

Je trekt dus ongetwijfeld ongewenste aandacht van andere spelers. Sommige wachten buiten tot je alle zombies hebt verslagen, anderen proberen een makkelijke kill te scoren terwijl jij met de zombies bezig bent.

Zombies zijn ook niet makkelijk om te doden en als je op een baasgevecht stuit, ben je nog langer bezig. Maar voor deze moeite krijg je wel speciale loot chests die je nergens anders vindt.

Blackout tip #15 - De Razor Wire is underrated

De Razor Wire is situationeel een van de beste items in Blackout. Als je even in een huis of kamer moet campen is het handig om deze prikkeldraad bij een ingang te plaatsen. Als een tegenstander in de Razor Wire loopt, zit hij vast en begint hij HP te verliezen. Plus hij is makkelijk neer te schieten omdat hij niet kan bewegen.

Ervaren spelers lopen niet in deze val, maar dat speelt ook in je voordeel. Een vijand die de draad ziet, zal niet langs die deur of dat raam naar binnen komen. Dit betekent dat je minder doorgangen moet bewaken. Als ze er voor kiezen om Razor Wire te vernietigen, maakt dit veel lawaai en verraden ze hun aanwezigheid.

Een sneaky manier om de Razor Wire te gebruiken, is door deze bij een raam te plaatsen. De prikkeldraad wordt automatisch in het raam geplaatst, in plaats van op de grond. Dit is een nachtmerrie voor elke vijand die hier in springt.

Je kunt de Razor Wire natuurlijk ook als een afleiding gebruiken. Als je er een in een gebouw plaatst, zeker aan het einde van de game, gaan spelers er bijna altijd vanuit gaan dat er zich iemand in dat gebouw schuilhoudt. Verstop je dus buiten en schakel je tegenstanders uit terwijl ze een veilige ingang proberen te zoeken.

Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties