Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Black Ops: Cold War - Operation Chaos mission: Decrypt the Floppy Disk Code uitgelegd

Zo voltooi je de optionele campaign zijmissie.

Operation Chaos is een optionele side-quest in de campaign van Call of Duty Black Ops: Cold War.

Dat vereist dat je verborgen bewijs vindt in de verhaalmissies. Als je de verzamelobjecten eenmaal gevonden hebt, moet je ze in je safe house bekijken om een puzzel op te lossen en toegang te krijgen tot de betreffende missie.

Hoewel de locaties in ieder missie zijn vastgesteld, zijn de aanwijzingen en antwoorden die je krijgt voor iedere speler willekeurig. Daarom moet je begrijpen hoe de puzzel werkt om deze op te lossen.

Deze pagina legt uit waar je alle drie Operation Chaos bewijs-locaties kunt vinden tijdens de Black Ops: Cold War-campagne, en hoe je Decrypt the Floppy Disk moet voltooien.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoCOD Black Ops Cold War: PS4 Pro Beta - A Match For PC Max Settings?
Digital Foundry's technische analyse van de bètaversie van Black Ops: Cold War.

Hoe Operation Chaos en Decrypting the Floppy Disk werken

Na het voltooien van de Fracture Jaw-missie verschijnt Operation Chaos op het bewijsbord naast een andere zijmissie, namelijk Operation Red Circus.

Daar hoort een zijmissie bij die je nog niet kunt doen, totdat je Decrypt the Floppy Disk hebt voltooid. Om dat te doen, moet je een code en een wachtwoord invoeren, die worden verzameld door het vinden van bewijs tijdens missies.

Je moet dus drie campagnemissies spelen - Nowhere Left to Run, Brick in the Wall en Redlight, Greenlight - en alle verborgen bewijs vinden. Als je ze eenmaal hebt, kun je terugkeren naar je safe house, het missiebord benaderen en door het bewijsmateriaal kijken om de puzzel op te lossen en toegang te krijgen tot de missie.

Allereerst, laten we eerst het bewijs zoeken. Je kunt alle bewijs vinden tijdens je eerste playthrough van een missie, en als je het vergeet, onthoud dan dat je elke missie opnieuw kunt spelen via het missiebord of via Campaign in het hoofdmenu.

Nowhere Left to Run bewijs-locatie voor Operation Chaos uitgelegd

Halverwege de openingsmissie Nowhere Left to Run ondervraag je Qasim op het dak.

Selecteer hier de dialoogkeuzes die hem niet van het dak gooien. Als je dat doet, krijg je je bewijs.

Als je het eenmaal in bezit hebt, krijg je de keuze wat je gaat doen: capture, throw of release.

Brick in the Wall bewijs-locatie voor Operation Chaos uitgelegd

Ongeveer halverwege de derde missie, Brick in the Wall, ontmoet je een informant in een bar. Die geeft je een optioneel doel - Rescue or Silence the Informant - die je kort daarna kunt uitvoeren.

De side-quest marker verschijnt wanneer je naar boven gaat en het buitenbalkon van het volgende gebouw bereikt. Ga erheen - het is gemakkelijk om het te bereiken vanaf het balkon als je dicht bij de linkermuur blijft en door de gebouwen gaat.

Als je weer buiten bent, dood je de bewaker bij de deur, open je het slot en ga je naar binnen. Er zitten hier drie bewakers rond de informant in de kelder, die allemaal ongemerkt kunnen worden uitgeschakeld.

Of je de informant neerschiet of redt, is volledig aan jou, want het bewijs ligt op tafel.

Ga nu verder met de missie. Er is echter wel Operation Red Circus bewijs om later op te halen, wat je net zo goed onderweg kunt pakken.

Redlight, Greenlight bewijs-locatie voor Operation Chaos uitgelegd

In de Redlight, Greenlight-missie is er een optioneel doel om Photo Intel tijdens de missie te verzamelen. Dat zijn kaarten verspreid over het level, met in totaal zes die je kunt vinden - en als je er drie vindt, krijg je het bewijs

Decrypt the Floppy Disk en het oplossen van de Operation Chaos-puzzel

Als je alle drie de bewijsstukken hebt, ga je naar Operation Chaos op het missiebord en inspecteer je elk stuk bewijs van dichtbij om hun aanwijzingen te vinden.

Je moet een code (vier cijfers) en een wachtwoord (een stad) achterhalen door de details in alle drie de bestanden te koppelen. Het kan handig zijn om pen en papier bij de hand te hebben. Het maakt trouwens niet uit als je het verkeerd doet. Je mag het rustig opnieuw proberen als je iets verprutst.

Een ander belangrijk punt - voor elke speler zijn de aanwijzingen die je krijgt en de antwoorden die je moet vinden willekeurig. Daarom moet je begrijpen hoe de puzzel werkt om deze op te lossen.

Zo leer je hoe je de aanwijzingen krijgt, van bewijs naar bewijs:

Front Page of the Observer

Dit is de makkelijkste van de drie - er zijn enkele rode letters die opvallen tegen de rest van de zwarte krant - in ons voorbeeld is het ENERDV. Onthoudt dat die van jou anders zal zijn.

A Coded Message

Hierbij komt er een rij cijfers, met twee cellen met vraagtekens. Het doel is hier om de gekleurde getallen op te splitsen in hun eigen reeksen, en vervolgens uit te rekenen wat deze ontbrekende getallen met dubbele cijfers zijn op basis van het patroon dat in de reeks wordt weergegeven.

In ons geval zijn de rode cijfers 13, ??, 27, 31, 33 - het ontbrekende nummer is hier 21. Hier worden de cijfers elke keer met halve stappen verhoogd - het verschil tussen 13 en 21 is 8, 21 en 27 is 6, 27 en 31 is 4 en 31 en 33 is 2.

Ondertussen gaan de zwarte cijfers 87, 90, 93, ??, 99 - het ontbrekende nummer is dus 96, aangezien het patroon elke keer met drie omhoog gaat.

Dit geeft ons de viercijferige code 2196. Nogmaals, die van jou zal anders zijn - maar we zullen de onze gebruiken om te laten zien hoe we de laatste stappen kunnen oplossen.

Als je vastzit bij een van de patronen, onthoud dan dat je technisch gezien maar één set getallen nodig hebt - wat we zometeen zullen uitleggen.

Numbers Station Broadcast

Dit is een lijst met steden en nummers, waar je op beide moet concentreren. (Je kunt de audio negeren - het leest gewoon voor wat er op de pagina staat).

Een van de steden zal een anagram zijn van de rode tekst in Front Page of the Observer - in ons geval was dat ENERDV, dus dit is Denver.

Een set cijfers past ondertussen in de vraagtekens in A Coded Message om het patroon te voltooien. In ons voorbeeld zou dat 2196 zijn. (Je hebt hier misschien alleen de twee begin- of eindnumers nodig als je moeite hebt om de volledige reeks van A Coded Message uit te werken).

Er is nu echter een extra stap die je moet doen. Je moet nu kijken naar de respectievelijke nummers en de stad die hiernaast staan, om de definitieve code en wachtwoord te krijgen. Dus voor ons, kijken naar Denver en 2196, zijn de overeenkomstige vermeldingen ernaast Boise en 7167.

Zodra je de oplossing hebt, ga je naar Decrypt Floppy Disk en voer je ze in - eerst de cijfers en dan de letters. Dat zal dan de zijmissie van Operation Chaos ontgrendelen.

De missie zelf is eenvoudig genoeg - volg de punten, schakel het doelwit uit en ga terug naar de helikopter.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops Cold War

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties