Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Black Ops Cheats, Tips en tricks - PC, Xbox, Playstation, Wii

Call of Duty: Black Ops cheats: Godmode, alle wapens, onbeperkte munitie, door de muren lopen, CIA Data System, Dead Ops Arcade, Zork.

Je bent op een punt in Call of Duty: Black Ops gekomen waar je maar niet voorbij komt en je muis tegen de muur smijten bracht geen oplossing? Dan wordt het de hoogste tijd om je eigen geluk te maken met behulp van wat cheats. Extra levens of betere wapens kunnen het tij al doen keren, maar als je echt all-out wil gaan, kan je je hiermee zelfs onoverwinnelijk maken en door muren wandelen om al je vijanden te verrassen.

Met de volgende cheats heb je geen enkele moeite meer met de singleplayer missies of de gevechten in Zombie Mode. We vertellen ze hoe je ze moet activeren en hoe je ze eenvoudig aan en uit kan zetten. We geven je ook cheats en toegang tot het Central Intelligence Agency Data System en leggen uit hoe je het geheime computerscherm in het startscherm kan bedienen. Ook hebben we cheats voor de geheime mini-games "Dead Ops Arcade" en "Zork".


Cheat-console activeren en cheatcodes (PC)

Voordat de cheatcodes werken in de singleplayer-modus, moet je eerst wat aanpassingen doen in de configuratiebestanden van Call of Duty: Black Ops, die je overigens altijd weer ongedaan kan maken. Waar dit configuratiebestand is te vinden hangt af van welke versie je hebt gekocht: de winkelversie of de Steam-versie. Je moet de volgende stappen ondernemen: :

1: Veranderingen in de winkelversie doe je direct in de installatie map van Call of Duty: Black Ops. Bij de Steamversie ga je eerst naar de installatie map van Steam en vervolgens naar de installatie map van Call of Duty: Black Ops: (standaard: C:\Program Files\ (x86)\Steam\SteamApps\common\call of duty black ops\.

2: Zoek in de map players naar het bestand Config.cfg. Tip: het is voor de zekerheid handig een back-up van dit bestand te maken. Mocht er iets misgaan, dan kun je het configuratiebestand overschrijven met de back-up versie.

3: Open het Config.cfg bestand met een texteditor (Kladblok) en gebruik de zoekfunctie om de regel seta monkeytoy "1" te vinden.

4: Selecteer de "1" uit seta monkeytoy "1" en verander het in een "0".

5: Sla het bestand op en sluit de texteditor.

6: Nu moet je nog het bestand beschermen tegen aanpassingen. Anders zal de game bij de volgende opstartbeurt de vorige versie herstellen. Selecteer het Config.cfg bestand en druk de rechtermuisknop om het menu weer te geven,

7: Selecteer in dit menu 'Eigenschappen' (waarschijnlijk de onderste optie) en kies vervolgens voor tabblad Algemeen. Zet onderaan, bij Kenmerken een vinkje voor Alleen-lezen.

8: Bevestig de aanpassingen met een druk op de OK-knop en start het spel.

De cheatconsole is nu te gebruiken in de game. In het hoofdmenu, de singleplayer-modus en de Zombie-mode kun je deze oproepen met de ^-toets om vervolgens de volgende cheatcodes in te voeren:

/demigod - Je krijgt er veel meer leven bij, maar kunt nog steeds sterven (Juggernaut).

/devmap zombie_five - Start het level "Kino der Untoten."

/devmap zombie_pentagon - Start het level „Pentagon".

cg-drawfps 1 - Toont de huidige FPS-waardes.

/give ammo - Alle munitie wordt bijgevuld.

/give X - Je ontvangt het object dat in de plaats staat voor X (zie cheats Zombi-modus).

/give all - Je krijgt alle wapens ter beschikking.

/god - Activeert God Mode (onkwetsbaarheid)

/g_speed X - Maakt de speler sneller tot de ingegeven waarde (bijvoorbeeld '4' voor vier keer zo snel).

/noclip - Je kunt door hindernissen en muren lopen.

/player_sustainammo 1 - Je hebt onbeperkte munitie.

/ufo - Hier kun je mee vliegen.

Tip: je kunt cheats aan toetsen binden. Meer daarover vind je in de sectie 'Cheats aan toetsen binden.'Cheats aan toetsen binden (PC)

Als je niet voor elk wapen of munitielading een cheatcode wil invoeren, kan je ook deze cheats binden aan een knop op je toetsenbord door het configuratiebestand van Call of Duty: Black Ops aan te passen. Waar je dat configuratiebestand kan vinden, lees je in stap 1 tot en met 4 van het gedeelte "Cheat-console activeren en cheatcodes" op deze pagina. Onthoud zeker dat je ook de 'alleen lezen'-bescherming van dat bestand moet verwijderen vooraleer je iets mag aanpassen. Zodra dat in orde is, doe je het volgende:

1. Scroll helemaal naar het einde van de tekst.

2. Kijk na of er op het einde van de tekst "spu" staat. Als dat niet zo is, voeg je het toe.

3. Voeg een witregel toe.

4. Vul bind [Toets] "[Cheat-Code]" in. [Toets] vervang je met de toets die je wil gebruiken om de cheat code te activeren. Het is belangrijk dat je de aanhalingstekens niet vergeet. De vierkante haakjes mag je weglaten. Een voorbeeld van een ingave is: bind 7 "give ammo". Zo krijg je ammo telkens je op 7 duwt.

5. Als je meerdere cheatcodes aan toetsen bind, is het best dat je elke toets op een nieuwe regel zet. Zo behoud je het overzicht beter.

6. Als je klaar bent, sla je het bestand op en sluit je de texteditor.

7. Als laatste stap moet je er voor zorgen dat het spel het tekstbestand niet automatisch terug aanpast naar de oude versie. Klik met de rechter muisknop op Config.cfg zodat je het menu krijgt.

8. Klik in dat menu op Eigenschappen of Properties afhankelijk van de taal van je Windows-versie. Onder Algemeen of General vink je Alleen-lezen of Read-Only aan.

9. Bevestig de instellingen door op "OK" te drukken en start het spel. Nu kan je de cheatcodes gebruiken door op de toetsen te drukken die je ingevuld hebt in het config-bestand.Central Intelligence Agency Data System - cheatcodes

Het hoofdmenu van Call of Duty: Black Ops is een slecht verlichte verhoorkamer waarin je vastgeketend zit aan een stoel met een televisie voor je neus. Hier vind je het opties-menu van het spel. Je kan om je heen kijken, maar niet vrijuit bewegen.

Hou je echter vijf seconden de spatiebalk ingedruk (op de pc) of de richt- en schietknoppen op de consoles (bijv. L2 en R2 op PlayStation 3 en LT en RT op de Xbox 360), dan kom je los van de stoel en kun je de kamer onderzoeken. Achter de stoel, in een hoek van de kamer vind je een computer met een link naar de Central Intelligence. Hier kun je de volgende cheatcodes invoeren:

3arc unlock - Alle sinleplayermissies en Zombies-modus levels zijn vrijgespeeld.

3arc intel - Ontgrendelt alle geheime documenten.

alicia - Je kan babbelen met de virtuele therapeut Alicea

cat X - Hiermee open je het bestand, gespecifieerd door X (tekst, geluid, beeld)

decode X - Decodeert het door X aangegeven woord.

dir - Geeft de persoonsgegevens van de aangemelde gebruiker (tekst, geluid, beeld).

doa - Start de minigame "Dead Ops Arcade" (Cheats hiervoor vind je onder de sectie „Dead Ops Arcade Cheats").

encode X - Codeert het door X aangegeven woord.

foobar - Geeft je de woorden woord Fee Fie Foe Foo!

help - Geeft je een lijst met aanbevelingen en emailadressen.

login - Hier kun je inloggen met de juiste gebruikersnamen en wachtwoorden om door persoonlijke documenten van geheim agenten te bladeren.

mail - Toont emails van de ingelogde gebruiker.

quit - Beëindigd de huidige functie.

who - Toont een lijst met login-namen.

zork - Start de tekstgebaseerde Mini-Adventure-Game „Zork - The Grate Underground Empire" (meer hierover lees je onder de sectie 'Zork spelen.'Central Intelligence Agency Data System - gebruikersnamen en wachtwoorden

Het Central Intelligence Agency Data System heeft veel gebruikers die allemaal hun eigen geheimpjes hebben opgeslagen in het systeem in de vorm van e-mail, beeld, audio of tekstbestanden. Om hierbij te komen gebruik je de dir-, cat en mail opties. Vervolgens moet je inloggen en dat doe je met de onderstaande gegevens:

Alex Mason
Gebruikersnaam (User): amason
Wachtwoord: Wachtwoord

Bruce Harris
Gebruikersnaam (User): bharris
Wachtwoord: goskins

D. King
Gebruikersnaam (User): dking
Wachtwoord: mfk

Adrienne Smith
Gebruikersnaam (User): asmith
Wachtwoord: roxy

Vannevar Bush
Gebruikersnaam (User): vbush
Wachtwoord: manhattan

Frank Woods
Gebruikersnaam (User): fwoods
Wachtwoord: philly

Grigori "Greg" Weaver
Gebruikersnaam (User): gweaver
Wachtwoord: gedeon

J. Turner
Gebruikersnaam (User): jJturner
Wachtwoord: condor75

Jason Hudson
Gebruikersnaam (User): jJhudson
Wachtwoord: bryant1950

John McCone
Gebruikersnaam (User): jmccone
Wachtwoord: berkley22

Joseph Bowman
Gebruikersnaam (User): jbowman
Wachtwoord: uwd

John F. Kennedy
Gebruikersnaam (User): jfkennedy
Wachtwoord: lancer

Lyndon Baines Johnson
Gebruikersnaam (User): lbjohnson
Wachtwoord: ladybird

Richard Nixon
Gebruikersnaam (User): rnixon
Wachtwoord: checkers

Richard Helms
Gebruikersnaam (User): rhelms
Wachtwoord: lerosey

Richard Kain
Gebruikersnaam (User): rkain
Wachtwoord: sunwu

Ryan Jackson
Gebruikersnaam (User): rjackson
Wachtwoord: saintbridget

T. Walker
Gebruikersnaam (User): twalker
Wachtwoord: radi0

Terrance Brooks
Gebruikersnaam (User): tbrooks
Wachtwoord: lauren

William Raborn
Gebruikersnaam (User): wraborn
Wachtwoord: bromlow

Naast deze standaard-accounts, zijn er ook twee high-security accounts voor agenten met MJ12 toegangsrechten op de Dreamland-server. Je kan op deze server inloggen met de volgende gegevens:

Robert Oppen
Gebruikersnaam (User): roppen
Wachtwoord: trinity

Vannevar Bush
Gebruikersnaam (User): vbush
Wachtwoord: majestic1Dead Ops Arcade Cheats

Deze minigame kan gestart worden door op de computer terminal van het Central Intelligence Agency Data System in de verhoorkamer van het startscherm de cheatcode "doa" in te tikken. De besturing van het spel is relatief simpel en kan in het optiemenu veranderd worden als je dat wenst. Als je de cheat console enabled hebt (zie het hoofdstuk "Cheat-console activeren en cheatcodes" op deze pagina") kan je de command "/give" gebruiken om wapens die je normaal pas later krijgt, meteen in je handen te krijgen. Combineer de "/give"-command met de volgende codes:

china_lake_zt
hind_minigun_pilot_zt
hind_rockets_zt
m202_flash_zt
m2_flamethrower_zt
m60_zt
minigun_zt
ray_gun_zt
rpg_zt
spas_zt
turret_bullet_ztZork spelen

Deze minigame start je door op de computer terminal van het Central Intelligence Agency Data System in de verhoorkamer van het startscherm de cheatcode "zork" in te tikken. Zork is een text-based adventure game. Het principe is simpel: je krijgt telkens een korte tekst met informatie waarop je kan reageren door een command in te voeren. Zo speel je het spel door. Je kan de volgende commands gebruiken om door het spel te navigeren:

Bewegen:

N - Je beweegt naar het noorden.
S - Je beweegt naar het zuiden.
E - Je beweegt naar het oosten.
W - Je beweegt naar het westen.
U - Je beweegt naar boven.
D - Je beweegt naar onder.

Interacteren:

Attack - Je valt aan.
Diagnose - Toont je huidige gezondheid.
G - Je voert je laatste actie nog eens uit.
Give [Name] [Object] - Je geeft een object aan iemand.
I - Somt je inventaris op.
Talk - Spreek met iemand.
Open - Open een opbject.
Take - Neem een object.
Use - Gebruik een object.

Spelopties:

Save - Slaat het spel op.
Score - Geeft je huidige score aan.
Restart - Herstart het spel.
Restore - Laad je laatste spel opnieuw.
Quit - Beëindigd het spel en toont je score.Gun Game Wager match wapen lijst

De volgende wapens worden vrijgespeeld in deze multiplayermode:

Pistool: Makarov (dual wield - in beide handen)
Pistool: Python (met allerlei accesoires)
Shotgun: Ithaca
Shotgun: Spas
Machine gun: MP5K
Machine gun: Skorpion (dual wield - in beiden Händen)
Machine gun: AK74u
Light machine gun: Hk21
Light machine gun: M60
Assault rifle: M14
Assault rifle: M16
Assault rifle: FAMAS
Assault rifle: AUG
Sniper rifle: L96A1
Sniper rifle: WA2000
Rocket launcher: Grim Reaper
Rocket launcher: M72 Law
Granatenwerper: China Lake
Crossbow with explosive bolts
Ballistic KnivesZombie Mode Cheats

In je overlevingsstrijd zijn er veel futuristische wapens beschikbaar met meerdere upgrades waarmee je de zombies te lijf kan gaan. Je kan de volgende wapens oproepen door de cheat console te activeren en het commando "/give X" in te tikken. De X vervang je door één van de volgende woorden:

ak47_mk_upgraded_zm
ak47_mk_zm
ak47_upgraded_zm
ak47_zm
ak74u_upgraded_zm
ak74u_zm
asp_upgraded_zm
asp_zm
aug_acog_mk_upgraded_zm
aug_acog_zm
aug_gl_upgraded_zm
aug_upgraded_zm
aug_zm
bowie_knife_zm
china_lake_upgraded_zm
china_lake_zm
claymore_zm
commando_upgraded_zm
commando_zm
crossbow_explosive_upgraded_zm
crossbow_explosive_zm
crossbow_upgraded_zm
crossbow_zm
cz75_upgraded_zm
cz75_zm
cz75dw_upgraded_zm
cz75dw_zm
cz75lh_upgraded_zm
cz75lh_zm
dog_bite_zm
dragunov_upgraded_zm
dragunov_zm
enfield_upgraded_zm
enfield_zm
explosive_bolt_upgraded_zm
explosive_bolt_zm
famas_upgraded_zm
famas_zm
fnfal_upgraded_zm
fnfal_zm
frag_grenade_zm
freezegun_upgraded_zm
freezegun_zm
g11_lps_upgraded_zm
g11_lps_zm
g11_zm
galil_upgraded_zm
galil_zm
gl_aug_zm
gl_m16_upgraded_zm
gl_m16_zm
hk21_upgraded_zm
hk21_zm
hs10_upgraded_zm
hs10_zm
hs10lh_upgraded_zm
hs10lh_zm
ithaca_upgraded_zm
ithaca_zm
kiparis_zm
kiparisdw_upgraded_zm
kiparisdw_zm
kiparislh_upgraded_zm
kiparislh_zm
knife_ballistic_bowie_upgraded_zm
knife_ballistic_bowie_zm
knife_ballistic_upgraded_zm
knife_ballistic_zm
knife_zm
ks23_upgraded_zm
ks23_zm
l96a1_upgraded_zm
l96a1_zm
m14_upgraded_zm
m14_zm
m16_gl_upgraded_zm
m16_gl_zm
m16_upgraded_zm
m16_zm
m1911_upgraded_zm
m1911_zm
m1911lh_upgraded_zm
m202_flash_upgraded_zm
m202_flash_zm
m60_upgraded_zm
m60_zm
m72_law_upgraded_zm
m72_law_zm
mac11_upgraded_zm
mac11_zm
mac11dw_zm
mac11lh_zm
makarov_zm
minigun_upgraded_zm
minigun_zm
mk_ak47_upgraded_zm
mk_ak47_zm
mk_aug_upgraded_zm
mk_aug_zm
mk_commando_upgraded_zm
mk_commando_zm
mp40_upgraded_zm
mp40_zm
mp5k_upgraded_zm
mp5k_zm
mpl_upgraded_zm
mpl_zm
pm63_upgraded_zm
pm63_zm
pm63lh_upgraded_zm
pm63lh_zm
psg1_zm
python_upgraded_zm
python_zm
ray_gun_upgraded_zm
ray_gun_zm
rottweil72_upgraded_zm
rottweil72_zm
rpk_upgraded_zm
rpk_zm
sabertooth_360_upgraded_zm
sabertooth_360_zm
sabertooth_upgraded_zm
sabertooth_zm
skorpion_upgraded_zm
skorpion_zm
spas_upgraded_zm
spas_zm
spectre_upgraded_zm
spectre_zm
spike_acoustic_zm
stoner63_upgraded_zm
stoner63_zm
tesla_gun_upgraded_zm
tesla_gun_zm
thundergun_upgraded_zm
thundergun_zm
turret_ray_gun_zm
turret_rocket_zm
uzi_upgraded_zm
uzi_zm
wa2000_upgraded_zm
wa2000_zm

Read this next