Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Call of Duty: Advanced Warfare is geen sciencefiction'

Ontwikkelaar legt nadruk op realistisch toekomstbeeld.

Michael Condrey en Glen Schofield geven in een interview met Gameinformer meer informatie over de futuristische setting van Call of Duty: Modern Warfare. De oprichters van Sledgehammer Games benadrukken hierin dat hun nieuwste first-person shooter geen sciencefiction is, maar dat ze een realistisch toekomstbeeld schetsen. Ook is duidelijk dat het verhaal zich leent voor een mogelijk vervolg.

Hoe ziet de wereld er over veertig jaar uit? Schofield geeft aan dat hij op deze vraag veel films heeft bestudeerd. Wat hem opvalt is dat de visie op de toekomst in alle gevallen resulteert in sciencefiction waarin onrealistische aspecten als aliens, tijdreizen en laserstralen de boventoon voeren.

Condrey zegt dat geloofwaardigheid en herkenbaarheid altijd sterke punten van de Call of Duty-serie zijn geweest. Om dat te behouden neemt de ontwikkelaar bewust afstand van sciencefiction. In Call of Duty: Advanced Warfare wil het team een realistische futuristische setting creëren.

Om dit tot stand te brengen heeft Sledgehammer Games veel onderzoek gedaan. De ontwikkelaar is in het verleden gedoken, maar houdt ook al bijna drie jaar de laatste technologische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zo heeft het team achter Call of Duty: Advanced Warfare veel contact met experts over zaken als robotica, exoskeletten en biochemische aanpassingen in het menselijk lichaam.

Codrey vindt het dan ook fascinerend hoe het team bepaalde aspecten in de game verwerkt had, al lang voordat het in het nieuws kwam. Zo zijn bijvoorbeeld in de trailer van de game lopende tanks te zien. Dit lijkt op het eerste gezicht fictie, maar het team heeft bij de NASA daadwerkelijk een prototype hiervan gezien.

Daarnaast heeft het team met militaire experts gesproken over futuristische oorlogsvoering. Er is consensus dat ondanks de ontwikkelingen op het gebied van droids mensen ook in de toekomst onmisbaar op het slagveld zijn. Je kunt simpelweg niet een oorlog winnen vanuit een stoel met een controller in je hand. Het perspectief vanuit de man op de grond blijft ook in Advanced Warfare belangrijk.

Tot slot gaan Condrey en Schofield in op de vergelijking met Call of Duty: Black Ops II, die zich in ook in de toekomst afspeelt. Beide heren zeggen dat er genoeg onderlinge verschillen zijn. Zo speelt Call of Duty: Advanced Warfare zich om te beginnen in een ander universum en andere periode af. Daarnaast passeren ook andere technologieën de revue.

Call of Duty: Advanced Warfare lanceert op 4 november 2014 en is speelbaar op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Voor meer info over het verhaal van Call of Duty: Advanced Warfare kan je terecht in ons info overzicht.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Call of Duty: Advanced Warfare

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties