Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cadence of Hyrule review - Hak-en-danswerk

Generation Remix.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
De stijlen van Crypt of the Necrodancer en The Legend of Zelda spelen perfect op elkaar in en creëren een remix van jewelste.

Trek je dansschoenen aan, want in de Cadence of Hyrule review ga je met de voetjes van de vloer!

Ontwikkelaar Brace Yourself Games kwam met een nederig voorstel bij Nintendo: het maken van een The Legend of Zelda-DLC voor Crypt of the Necrodancer. Omdat Eiji Aonuma en Shigeru Miyamoto grote fans van de ritmische roguelike zijn, kwamen ze met een beter idee. Zo is Cadence of Hyrule ontstaan, een mix van The Legend of Zelda en Crypt of the Necrodancer. Niet alle mash-ups zijn altijd even geslaagd, maar het blijkt dat de stijlen van beide games perfect in harmonie zijn. Hoewel niet alle mash-ups even overtuigend zijn, gaan deze stijlen wel harmonieus in elkaar over.

Crypt of the Necrodancer is een roguelike waarin je op de maat van de muziek door willekeurig gegenereerde dungeons huppelt, terwijl monsters op dezelfde maat jou proberen te doden. In Cadence of Hyrule is dat concept uitgebreid met een Overworld, inclusief puzzels die je met bekende Legend of Zelda-voorwerpen moet oplossen. Zo gebruik je een Power Glove om blokken op te pakken en is de Tingle Dowser belangrijk om je weg door de Lost Woods te vinden. De game straalt dankzij prachtig vormgegeven 'sprite art', waardoor de game eruitziet als een moderne interpretatie op A Link to the Past. Met die frisse blik op bekende gameplay en aanlokkelijke graphics verwelkomt Cadence of Hyrule alle Zelda-fans die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

De soundtrack van Cadence of Hyrule verdient het evengoed om in de schijnwerpers te staan. Componist Danny Baranowsky heeft vijfentwintig bekende nummers uit games als Ocarina of Time en Link's Awakening gepakt, en ze tot volwaardige dansnummers geremixt. De meeste nummers kennen twee versies, die moeiteloos in elkaar overvloeien zodra een gevecht start of stopt. Er worden verschillende genres aangesproken, waaronder bluegrass en hard rock. Elke track versterkt de sfeer van de omgeving waar je op dat moment bent en is ijzersterk gecomponeerd. De soundtrack alleen is al een uitstekende reden om je in Cadence of Hyrule te verdiepen.

Cadence of Hyrule review - Ontspannen genieten van de Kakariko Village theme is ook een uitstekend tijdverdrijf.

Je bent overigens niet verplicht om de hele game lang op de maat te dansen. Telkens als je alle vijanden in een gebied verslaat, mag je vrij rondhuppelen. Op die manier ben je de dans-mechanics lang niet beu voordat de game voorbij is en ben je vrij om rustig over puzzels na te denken. Overigens kun je ook het volledige ritme-element uitschakelen, voor wanneer je een wat meer traditionele roguelike-ervaring wenst of geen ritmegevoel hebt. Cadence of Hyrule is dus ook prima te spelen als de willekeurig gegenereerde elementen je interesse meer wekken dan het muziekelement.

Hoewel Cadence of Hyrule niet bijster lang is, maakt de herspeelbaarheid een hoop goed. Er zijn meerdere geheime personages om te ontgrendelen, die elk hun eigen speciale attributen hebben. Daarnaast zijn er alternatieve modi zoals Single Character, Permadeath en een Daily Challenge om je tanden in te zetten. Cadence of Hyrule blijft ondanks de alternatieve modi een meer toegankelijke game dan zijn inspiratiebron, aangezien Crypt of the Necrodancer een groter aanbod aan personages en meer variaties in het ritme biedt. Daardoor is Cadence of Hyrule een ideaal opstapje voor het meer onverbiddelijke Crypt of the Necrodancer.

Cadence of Hyrule is een unieke twist op de traditionele Legend of Zelda-gameplay. De soundtrack is er een uit duizenden en de scherpe 'sprite art' tovert een glimlach op je gezicht. Brace Yourself Games heeft er goed aan gedaan om de dans-mechanic niet elke seconde te verplichten en laat je op rustige momenten vrij, waardoor de nieuwigheid er niet snel vanaf is. De herspeelbaarheid is dankzij de relatief korte lengte van de game meer dan welkom, aangezien je met verschillende personages en modificaties kunt spelen die ervoor zorgen dat je een grotere uitdaging krijgt. Cadence of Hyrule is net als je favoriete album: eentje dat je op repeat zet en dagenlang ongestoord beluistert.

Cadence of Hyrule is nu op de Nintendo Switch beschikbaar.

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties