Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Burgers afschieten onmogelijk in BF3

DICE heeft weinig vertrouwen in de gamer.

In een gesprek met Rock Paper Shotgun deed Battlefield 3-ontwikkelaar Patrick Bach uit de doeken dat het onmogelijk zal zijn burgerslachtoffers te maken in Battlefield 3 omdat ze bij DICE eenvoudigweg besloten hebben dat er nergens een burger te zien zal zijn.

De achterliggende gedachtegang is dat als je gamers de keuze geeft tussen goed of slecht, ze sowieso de kwaadaardige optie kiezen. "We hebben de aanwezigheid van burgers dan ook geschrapt om niet geconfronteerd te worden met video's van spelers waarin ze burgers neermaaien." Bach vindt dat de verantwoordelijkheid van DICE als studio.

"Het gamesmedium bevindt zich in hetzelfde stadium als de filmindustrie in de jaren '30 of '40 waar men pas beseft dat politieke statements mogelijk zijn." aldus Bach. Bijgevolg dient het medium nog wat te groeien en moeten spelers niet in de positie gebracht worden waar ze tot slechte daden verleid kunnen worden.

Wat vinden jullie hiervan? Maakt dit de game minder authentiek of denk je dat deze beslissing weinig impact zal hebben op de mature oorlogsweergave die DICE nastreeft? En bovenal, zijn jullie echt een stelletje duivelsgebroed die in een game steevast de meest gewelddadige en 'evil' aanpak verkiezen?

Waar is Wally de burger? Niet in Battlefield 3.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties