Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bunker campers in Warzone maken spelers razend

Liever lui dan moe.

De bunkers in Call of Duty Warzone zijn eindelijk open en binnenin kunnen spelers waardevolle loot vinden. Het gevolg: het wemelt momenteel van de campers bij bunkers die wachten tot andere spelers de bunkers openen. Daar zijn andere Warzone-spelers echter niet blij mee.

We weten eindelijk dat de bunkers open kunnen en wat er in zit: waardevolle loot zoals sterke wapens en zelfs unieke blueprints. Het kost echter heel wat werk om een bunker te openen. Om de befaamde Bunker 11 te openen, moet je verschillende stappen doorlopen zoals blauwe telefoons vinden, de code ontcijferen, vervolgens naar rode telefoons gaan in een bepaalde volgorde en dan naar de Bunker 11 locatie gaan. Zonder dat je team uitgeschakeld wordt uiteraard. De volledige handleiding daarvoor vind je in ons artikel over bunker locaties, red access cards en bunker 11.

Het hoeft dus niet verbazen dat veel spelers dat harde werk liever overlaten aan anderen. Aangezien de locaties van de vele bunkers in Warzone nooit veranderen, kunnen campers zich rustig verstoppen bij de ingang en wachten. Zo verzamelen ze heel wat gemakkelijke kills én de loot in de bunker.

Onderstaande filmpjes demonstreren hoe vindingrijk de campers worden in hun methodes:

Thanks for the free bunker access. from r/CODWarzone
So you found a bunker I see from r/CODWarzone

Dit leidt uiteraard tot veel ergernis bij Warzone-spelers. Reddit staat momenteel vol getuigenissen van spelers die veel werk en tijd steken in het openen van een bunker, om vervolgens op hun gloriemoment genadeloos neergeknald of omver gereden te worden.

Het debat woedt nu of Activision het bunker-systeem moet aanpassen. Gamers die pro verandering zijn, beweren dat de campers het zo frustrerend maken om bunkers te openen, dat ze er zelf ook gewoon mee stoppen. Tegenstanders maken het punt dat Warzone een battle royale is en blijft, en dat high level loot altijd risico's met zich meedraagt.

Of Activision de bunkers effectief aanpast, valt af te wachten. Momenteel is het bedrijf vooral hard bezig met Warzone Season 4 voor te bereiden. Dat doet de uitgever momenteel vooral door verwijzingen te maken naar Black Ops in Warzone.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties