Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bungie en Activision zetten samenwerking stop

het noodlot slaat toe.

Ontwikkelaar Bungie en uitgever Activision-Blizzard zetten de samenwerking rond de Destiny-games stop. De samenwerking liep normaal gezien nog door tot en met 2020, maar wordt nu dus vroegtijdig stopgezet. Bungie verwerft alle rechten over de Destiny-franchise.

Beide bedrijven werken sinds 2010 samen aan de Destiny-games. In 2014 kwam Destiny uit, in 2017 volgde Destiny 2. Gedurende die tijd bleef Destiny als intellectuele eigendom in handen van Bungie, terwijl Activision-Blizzard alle rechten kreeg om de games uit te geven. Die publicatierechten gaan nu dus ook over naar Bungie.

Toch wordt de samenwerking niet volledig stopgezet. Zo blijft de pc-versie van Destiny beschikbaar via BattleNet. Het stopzetten van de samenwerking is niet volledig onverwacht. Vorig jaar Maakte Activision al bekend dat Destiny 2 de verkoopdoelstellingen niet haalt.

Bungie benadrukt ten slotte dat het bedrijf heel wat heeft geleerd bij de ontwikkeling van de vorige twee Destiny-games end at er meer content onderweg is. Sander was in elk geval enthousiast over de laatste game in zijn Destiny 2 review.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties