Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bundels op Steam goedkoper wanneer je inbegrepen games al bezit

Valve introduceert dynamische prijzen.

Bundels op Steam zijn voortaan goedkoper naargelang je al games bezit die er deel van uitmaken. Op die manier betaal je niet dubbel voor games die je al eerder hebt aangeschaft.

Een van de eerste bundels die zo'n dynamische prijs heeft, is de Valve Complete Pack. Momenteel kosten alle games in die bundel 91,80 euro. Heb je echter games als Left 4 Dead, Half-Life 2, Portal 2 en Counter-Strike: Global Offensive al gekocht, dan betaal je een paar tientjes minder voor de set om de overige games aan je bibliotheek toe te kunnen voegen.

In het verleden kwam het nog wel eens voor dat je voor een bundel meer moest betalen dan wanneer je de bijbehorende games gewoon los van elkaar zou kopen. Valve hoopt dat met deze nieuwe regeling in de toekomst te voorkomen.

Er zijn momenteel verschillende bundels te koop op Steam, maar ze maken nog niet allemaal gebruik van de nieuwe prijsstructuur. Onduidelijk is nog of alle bundel-prijzen straks automatisch worden aangepast, of dat uitgevers en ontwikkelaars dit zelf mogen beslissen.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties