Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bulletstorm-ontwikkelaar werkt aan The Vanishing of Ethan Carter

"Noem het Dear Esther met gameplay."

People Can Fly-oprichter Adrian Chmielarz heeft een nieuwe game aangekondigd: The Vanishing of Ethan Carter. Een horrorgame waarbij de nadruk ligt op ontdekking.

In de game speel je een detective met bovennatuurlijke krachten, die op zoek gaat naar een vermiste jongen. Al snel vindt hij het uiteen gereten lijk van één van de kidnappers, waarna een groter mysterie zich aandraagt.

"Noem het Dear Esther, maar dan met gameplay en moorden en lijken," zei Chmielarz. "De game draait niet om het neerschieten van monsters, maar om het onderzoeken en ontdekken en je onderdompelen in het verhaal." Aangezien je een detective speelt, zal je puzzels moeten oplossen, hoewel het geen ware hersenkrakers zullen zijn. Je speelt de game vanuit een first-person perspectief.

The Vanishing of Ethan Carter is in ontwikkeling voor de PC bij The Astronauts. Deze nieuwe studio werd door Chmielarz opgericht nadat hij People Can Fly verliet. De laatste game waar hij voor hen aan werkte, was Bulletstorm. Hij nam enkele collega's mee en begon aan The Vanishing. People Can Fly werkt momenteel, zonder Chmielarz, aan Gears of War: Judgment.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties