Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bug in Pokémon X en Y maakt savegames corrupt

UPDATE: Patch nu te downloaden.

UPDATE: De patch tegen corrupte savegames is vanaf vandaag te downloaden in de eShop. Het update-bestand is 229 blocks groot.

Door de patch te downloaden en te installeren zijn reeds corrupte savegames gewoon weer te spelen. Daarnaast zijn er met patch 1.1 niet nader genoemde bugs uit de Global Trade Station-functie gehaald.

ORIGINEEL: Nintendo erkent het bestaan van een programmeringsfout in Pokémon X en Y, waardoor je savegames corrupt kunnen raken. Het probleem doet zich voor wanneer je game op bepaalde plaatsen in Luminous City opslaat en afsluit.

Herlaad je die savegame, dan is er een kans dat de controls niet meer werken, met als gevolg dat je de hele game opnieuw moet beginnen. Nintendo heeft een kaart online gezet, die precies aantoont waar je beter niet je spel kan opslaan.

Ondertussen werkt het bedrijf aan een patch, waarmee corrupte savegames worden hersteld en de bug niet meer voorkomt. Deze wordt mettertijd via de eShop van de Nintendo 3DS aangeboden.

De Pokémon X en Y review van Pokémon-expert Niels Jani lees je nu op Eurogamer Benelux.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties