Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Broncode Xbox en Windows NT 3.5 gelekt

Microsoftware lekt online.

Een paar maanden geleden lekten de broncodes van de eerste Xbox en het besturingssysteem Windows NT 3.5 op het internet. Microsoft is ondertussen op de hoogte en is momenteel op zoek naar de oorzaak van het lek.

Via het lek kregen hackers en techneuten toegang tot de kernel, de build environments, de Xbox Development Kit, emulators om de games te kunnen testen en interne documenten. Dankzij die toegang krijgen specialisten meer mogelijkheden om Xbox-games te laten draaien op verschillende Xbox Emulators. Tot nu toe ontbrak immers de juiste kernel waardoor maar 40 Xbox-games te spelen waren via een emulator.

Via de broncode voor Windows NT 3.5 krijgen techneuten dan weer een unieke kijk op het besturingssysteem dat zijn ondersteuning verloor in december 2001. Aangezien het besturingssysteem bijna niet meer wordt gebruikt, zorgt het lek voor een erg klein beveiligingsrisico.

Intussen wachten we nog steeds op een concrete Xbox Series X releasedatum. Die staat momenteel nog steeds gepland voor het najaar.

Getagged als
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties