Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Broken Sword 2 krijgt herwerkte versie

Komt uit op allerhande iPlatformen.

Revolution Software heeft aangekondigd dat het en geremasterde editie zal uitbrengen van Broken Sword 2: The Smoking Mirror. De versie zal nog vóór Kerstmis verschijnen op iPad, iPhone en iPod Touch.

BSII ziet het hoofdpersonage George Stobbart in een poging om zijn vriendin Nicole Collard te redden terwijl hij een samenzwering ontdekt die draait rond een zonsverduistering.

De originele titel verscheen voor PC en PlayStation, maar de nieuwe iOS versie zal "volledig geanimeerde gelaatsuitdrukkingen, verbeterde graphics" en ook "muziek van hoogstaande kwaliteit" gecomponeerd door Barrington Pheloung bevatten. Inclusief een "contextgevoelig hint systeem, en dagboek."

Broken Sword 2 iOS zal ook een digitaal interactieve strip krijgen door Dave Gibbons, medeverantwoordelijke voor Watchmen. Verder krijgt de titel ook een cloud saving feature dat gebruik maakt van Dropbox, zodat de spelers de mogelijkheid hebben om de game over verschillende iToestellen te spelen.

Er zal ook GameCenter ondersteuning aanwezig zijn.

"De originele Broken Sword stond op #1 in de App store, kreeg een BAFTA-nominatie en had de meest fantastische recensies, zowel van recensenten als het publiek van de game op de App store - alsook de charme bij fans van de reeks, bereikte de game een heel nieuw publiek," zei Revolution MD en Broken Sword maker, Charles Cecil.

"De game uitbrengen via de App Store heeft extraordinaire mogelijkheden geboden. Het laat ons toe om direct met ons publiek te communiceren en we zijn nu in de positie waar we onze originele games kunnen herbereken terwijl we nieuwe titels schrijven. Het is een uitzonderlijke tijd voor de gamesindustrie en voor onafhankelijke ontwikkelaars in het speciaal."

Getagged als
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties