Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Brink

Play it SMART.

In 2008 ging ontwikkelaar Splash Damage een partnerschap aan met Bethesda Softworks. Dit jaar zal de samenwerking voor het eerst haar vruchten afwerpen met de first-person shooter Brink. De studio die ontstond als het geesteskind van modders gaat hierbij voor meer dan enkel multiplayer.

De titel betekent zoveel als op het randje. Hoe je dit wil interpreteren hangt volledig van jou af. Gaat dit over de rand opzoeken en er juist overgaan? Of is het een meer metaforische uitdrukking over de uiterste regionen van de samenleving? Waar de armere medemensen moeten vechten om te overleven en met het weinige wat ze hebben een leven opbouwen.

Brink draait dan ook rond het vergaan van de wereld. Overstromingen zorgen ervoor dat het leven op aarde bijna onmogelijk wordt. Eén van de laatste droge plaatsen is het kunstmatige, drijvende eiland The Ark. Eens was dit een schoolvoorbeeld van ecologisch en rijkelijk leven. Sinds ze het contact verloren met de buitenwereld stromen er zo nu en dan vluchtelingen aan, die echter niet dezelfde rechten hebben als de oorspronkelijke bewoners.

Iedereen ziet dat deze situatie onhoudbaar is en een conflict er aan zit te komen. De twee facties grijpen dan ook elke reden aan om hun vuurwapens te laten spreken. Zo krijg je dus met een klassiek duel te maken tussen twee strijdmachten.

De oorspronkelijke inwoners beschikken over de betere technologie en worden beschermd de Security. Ontstaan uit de oorspronkelijke eilandbewakingsdienst, zijn ze nu uitgegroeid tot een volwaardige anti-terreureenheid. In tegenstelling tot de rebellen beschikken zo over extra rantsoenen, iets wat vele rekruten opleverde.

The Resistance ontstond uit de talrijke vluchtelingen. Zij namen de eerste zorgen die ze kregen met veel dank aan. Zelfs de schamele behuizing, beperkte rantsoenen en gevaarlijk werk in de havens schrikten hun niet af. De situatie werd echter alleen maar erger en de tijd lijkt rijp om in opstand te komen. Maar kan het zootje ongeregeld zich groeperen en de macht overnemen?

Het opzet van Brink draait vooral rond teamwerk, zowel in de single player als multiplayer. Op elk moment is het dan ook mogelijk dat een van je vrienden mee in het spel springt. De opdrachten draaien rond het verhoren van een gevangene tot het repareren van diverse machines. Zorg alvast voor een grote online vriendenkring want je kan de missies met acht man afwerken.

Getagged als

Reacties