Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Brengt EA geheim spel Syndicate naar E3?

De kans is érg groot.

Waarschijnlijk doen titels als Dungeon Keeper, Populous en Theme Park wel een belletje rinkelen bij gamers die wat ouder zijn. Stuk voor stuk werden deze PC-klassiekers gemaakt door ontwikkelaar Bullfrog, nu beter bekend als Lionhead Studios, de ontwikkelaar onder leiding van de zopas aan de BAFTA Fellowship toegevoegde Peter Molyneux. Maar herinner je je Syndicate nog, een in 1993 uitgebrachte PC-game?

Mocht dat zo zijn, dan krijg je van mij een welgemeende schouderklop! Syndicate is namelijk een van de tofste games die in dat jaar uitgebracht werden, en kan nog steeds beschouwd worden als een van de hoogtepunten uit de jaren negentig. Er zijn al langer geruchten dat de reeks zou terugkeren onder de vleugels van EA, en vandaag gaat de molen weer aan het draaien.

Volgens verschillende bronnen zou EA de Syndicate reboot namelijk gaan aankondigen op de aankomende E3-beurs te Los Angeles. Ontwikkelaar van dienst lijkt Starbreeze te zijn, het bedrijf dat recentelijk nog in het nieuws opdook toen bleek dat ze aan een uitgestelde Bourne-game gewerkt hadden. In het verleden bracht deze studio ons reeds The Chronicles of Riddick, Enclave en The Darkness.

Veel informatie over de mogelijk nieuwe Syndicate game is er nog niet voor handen, buiten dan enkele kleine flarden. Zo zou het spel niet lopen op de Unreal Engine 3, verloopt de ontwikkeling niet van een leien dakje, en werkt de vader van de reeks, Peter Molyneux, niet mee aan het project. Al zou hij dat wel willen!

In een interview liet de man zich namelijk uit over de mogelijke reboot van het door hem ontworpen Syndicate. "EA mag me altijd bellen als ze mijn mening te weten willen komen. Het lijkt me erg spannend om een reboot te zien van het spel, en het voelt voor mij persoonlijk een beetje aan als je kinderen het huis zien verlaten om hun eigen leven op te starten".

Mocht EA daadwerkelijk een nieuwe Syndicate op de E3 aankondigen, dan lees je daar alles over op Eurogamer België!

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties