Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bouw pretpark Super Nintendo World in Japan bijna klaar

Op Mario kun je bouwen.

De bouw van Super Nintendo World lijkt bijna klaar te zijn. Dat blijkt uit recent opgedoken foto's van het pretpark.

Een Instagram-gebruiker onder de naam imaiko02 heeft met vermoedelijk een drone diverse luchtfoto's van het attractiepark in aanbouw gemaakt. Zo zijn op de afbeeldingen diverse iconische gebouwen zoals Bowser's Castle en Peach's Castle te zien.

De bouw van Super Nintendo World begon in 2017 en moet voor de Olympische Spelen afgerond worden. Hoewel het internationale sportevenement wegens coronamaatregelen naar 2021 uitgesteld is, loopt de bouw van het pretpark verder geen al te grote vertragingen op.

Super Nintendo World maakt onderdeel uit van Universal Studios Japan, dat in de Japanse stad Osaka gevestigd is. De attracties zijn gebaseerd op diverse SNES-games waaronder Mario Kart.

Naast Japan willen Nintendo en Universal in meer Universal Studios-pretparken Nintendo-attracties bouwen. Zo zijn er plannen voor een Super Nintendo World in Orlando, Los Angeles en Singapore.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties