Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Boss Key Productions sluit de deuren

Maakte o.a. LawBreakers.

LawBreakers-studio Boss Key Productions sluit officieel de deuren en houdt op met bestaan. Dat meldt mede-oprichter Cliff Bleszinski in een bericht op Twitter.

In het statement staat onder andere dat Boss Key 'per direct' de deuren sluit. Verder wordt kort ingegaan op de geschiedenis van de studio en de wens om een 'ontwikkelaar van wereldformaat' te worden. Bleszinski hoopt dat zijn medewerkers hun werk met plezier hebben gedaan.

Boss Key lanceerde vorig jaar de first-person shooter LawBreakers. De game wist echter geen groot publiek aan te trekken, wat uiteindelijk heeft geleid tot het stopzetten van de ontwikkeling van LawBreakers.

De ontwikkelaar probeerde vervolgens te profiteren van de populariteit van het Battle Royale-genre door de game Radical Heights vroegtijdig uit te brengen. Bleszinski erkent nu dat Radical Heights het tij uiteindelijk niet heeft weten te keren.

Het is ergens niet opmerkelijk dat Boss Key zijn deuren sluit. LawBreakers was voornamelijk in het nieuws vanwege de steeds maar teruglopende spelersaantallen.

Aan de andere kant is het opmerkelijk dat de studio nog geen maand na de Early Access-release van zijn nieuwste game alsnog wordt opgedoekt. Hopelijk vinden de medewerkers van de studio snel nieuw werk.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties