Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bordspelfabrikant Fantasy Flight richt game-studio op

Is bekend van o.a. Arkham Horror.

Bordspelfabrikant Fantasy Flight Games maakt bekend dat het bedrijf de game-studio Fantasy Flight Interactive heeft opgericht.

De nieuwe bedrijfstak is in het leven geroepen om game-versies en 'digitale ervaringen' van bestaande Fantasy Flight-bordspellen te maken. Daarnaast is de studio ook van plan om nieuwe games te maken die gebruik maken van Fantasy Flight-licenties.

De studio wordt geleid door Tim Gerritsen, een ontwikkelaar die eerder regisseur was bij Irrational Games. In een persbericht wordt gemeld dat fans 'een reeks strategische ervaringen met eenvoudige interfaces' kunnen verwachten.

Op dit moment werkt Fantasy Flight Interactive al aan een reeks pc-games die in de toekomst op Steam worden uitgebracht. Het bedrijf is van plan om binnenkort meer over deze games te onthullen.

Fantasy Flight Games is een Amerikaanse bordspelmaker. Het bedrijf maakte onder andere Arkham Horror, Android: Netrunner, Twilight Imperium, Descent: Journeys in the Dark en bordspellen die op The Witcher, Battlestar Galactica en Star Wars zijn gebaseerd.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties