Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Borderlands' Hemingway benoemt 'girlfriend modus'

Krijgt het hele internet op zijn dak.

In een interview met Eurogamer sprak John Hemingway, lead director van Borderlands 2, over een nieuwe skill tree die hij liefkozend de 'girlfriend modus' noemde. Dit als onderdeel van het vrouwelijke Mechromancer personage. Had 'ie beter niet kunnen doen.

"Ik hou van Borderlands en wil het met iemand delen, maar diegene is heel slecht in schietspellen. Kunnen we een skill tree ontwikkelen voor die spelers, zodat die de game ook kunnen begrijpen?," aldus Hemingway. "Ik wilde, bij gebrek aan een betere term, een girlfriend modus maken."

Al snel kreeg Hemingway het hele internet op zijn dak. Mensen waren boos en noemden Hemingway een seksist.

CEO van Gearbox Software Randy Pitchford verdedigde Hemingway vervolgens op Twitter. "Er is geen girlfriend modus in Borderlands 2. De opkomende Mechromancer DLC heeft een skill tree die het makkelijk maakt om te spelen met co-op partners van ieder geslacht. Hemingway is geen seksist. Iedere vrouw bij Gearbox zou zijn en ieders kont schoppen."

De Mechromancer is een nieuw personage dat twee maanden na de release van Borderlands 2 zal verschijnen. De skill tree heet eigenlijk 'Best Friends Forever,' en kent bijvoorbeeld skills waarbij kogels tegen muren afketsen om zo alsnog de tegenstander te raken. Zo hoeft de persoon in kwestie dus minder precies te richten.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties