Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Borderlands-film cast Cate Blanchett

(Border)landen we terug op Pandora?

Eerder raakte al bekend dat filmmaker Lionsgate momenteel aan een Borderlands-film werkt. Nu laat Gearbox Software weten dat er voor de rol van Lilith momenteel onderhandelingen met Cate Blanchett lopen. Dat vernemen we via een tweet van de ontwikkelaar.

We kennen Cate Blanchett vooral van de rol van Galadriel in The Lord of the Rings-trilogie. Daarnaast vertolkte ze ook een glansrol naast Brad Pitt in The Curious Case of Benjamin Button.

Het personage Lilith behoort tot de klasse van de Sirens en is daarmee een van de zes krachtigste vrouwen van het universum. Daarnaast is ze ook een van de vier speelbare Vault Hunters in de eerste Borderlands uit 2009.

De filmadaptatie van de eerste Borderlands-game staat onder leiding van regisseur Eli Roth en producenten Avi Arad, Ari Arad en Erik Feig. Scenarioschrijver Craig Mazin staat in voor het script. Hij schreef eerder het Emmy-winnende script voor de serie Chernobyl.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties