Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Borderlands 2 heeft veel, heel veel verschillende vijanden

En ze zijn slimmer dan in de voorganger.

Tussen 200 en 300 verschillende soorten vijanden zitten er in Borderlands 2. Dit zijn natuurlijk niet allemaal radicaal verschillende bad guys, maar 15-20 types die elk een tiental varianten hebben.

Enkele oude bekenden komen natuurlijk terug. De bandieten en de Skags (wilde honden met scherpe uitsteeksels over het lichaam) zien we onder meer terug in Borderlands 2. Het grootste deel van de vijandelijke troepen zullen echter nieuwe gezichten zijn.

Zo zijn er de insectachtige Threshers en de worstelaars op steroïdendieet genaamd Goliaths. Ook een boel verschillende soorten robots doen hun intrede. De Loader is de gewone vechtjas, maar een WAR Loader kan meer kogels incasseren en een BUL Loader kan zich transformeren in een bulldozer om je van Pandora te vegen.

Surveyor robots repareren hun gewonde strijdmakkers en Constructors vervangen gevallen machines door er enkele nieuwe op het slagveld te zetten. Al deze soorten robots kunnen gepast reageren op een situatie die zich afspeelt op het slagveld door de opgevoerde AI. Ook andere soorten vijanden zullen slimmer reageren op jouw acties. Zo zal een dwerg bijvoorbeeld op een Goliath's nek springen zodat die grote jongen hem naar jou kan dragen waarna het kleine ventje op jouw smoelwerk kan beginnen timmeren (of in het geval van een suicide bomber, je kan opblazen).

Borderlands 2 komt (net zoals veel andere toppers) in september uit voor Xbox 360, PS3 en pc

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties