Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Borderlands 2 gaat 16-bit.

En er zijn nog steeds een boel guns.

Borderlands 2 komt er bijna aan, maar voor wie het wachten op het schietfestijn wat te moeilijk aan het worden is, heeft 2K Games een 16-bit versie van het spel online gegooid. Samen met onderstaand filmpje maakt deze game deel uit van een geniale marketingcampagne voor de game waar een groot deel van de gamewereld naar uitkijkt.

Het spel kan je hier spelen (let ook op het geweldige webadres) en hoewel het niet eens in de buurt komt van de echte Borderlands, is het toch een mooie homage aan de games van weleer. Kies een van de vier personages uit Borderlands 2 en probeer zoveel mogelijk golven vijanden te overleven. Zowel de psycho en de skrag uit het echte spel komen in grote aantallen op je af gelopen. Aan jou om hun levensbalk leeg te krijgen met een stel vuurwapens die je kan vinden door vijanden af te maken. De vlammenwerper werkt voor ons het beste, met het machinegeweer slagen we er niet in om iets te raken.

Dit kleine maar leuke spelletje is een mooi initiatief van de ontwikkelaar dat de hype rond het spel nog wat doet oplaaien. We zijn alvast benieuwd wat voor lekkers ze voor ons in petto hebben wanneer de uiteindelijke game in onze brievenbus belandt!

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties