Skip to main content

Bootcamp-update voor Arma 3 helpt nieuwe spelers

Verlaagt instapdrempel voor realistische shooter.

Bohemia Interactive onthult op diens site de Bootcamp-update voor de realistische shooter Arma 3. Die voegt onder meer singleplayer- en multiplayermissies toe. Daarnaast scherp je je vaardigheden bij in een virtuele realiteit. De update is vooral bedoeld om nieuwe spelers wegwijs te maken in de game.

In de singleplayercampagne leer je hoe je het best als infanterie speelt. Daarbij spelen realistische factoren een grote rol. Zo wordt je sneller moe als je een zware uitrusting draagt, lang niet hebt gerust of verwondingen hebt opgelopen. Zware machinegeweren boeten dan weer aan precisie in bij snelle draaibewegingen.

In het multiyplayercomponent werken nieuwe en ervaren spelers samen. In het nieuwe Zeus-scenario kruip je in de rol van rekruut of instructeur afhankelijk van je ervaring met Arma. In de Zeus-modus is een van de spelers de 'game master' die in real time de levels aanpast terwijl de rest er in speelt.

Tenslotte is er de Virtual Reality modus. Hierin experimenteer je met wapens, uitrustingen en voertuigen. Meer ervaren spelers ontwikkelen er in hun eigen scenario's en gamemodi.

De Virtual Reality modus uit de Bootcamp-update

Read this next