Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Boek rond BioShock komt eraan

Stichting van Rapture uit de doeken gedaan.

Boeken en games, het gaat al een tijdje hand in hand. Natuurlijk zijn er de bekende strategy guides vol met tips over hoe je het meeste uit je spel kunt halen, maar ook het meer serieuzere werk komt nu en dan boven water. Zo zijn er al verhalen in boekvorm rond Halo, Mass Effect, Dragon Age en Final Fantasy verschenen, en nu ziet het ernaar uit dat ook het in 2007 uitgebrachte BioShock een literaire adaptatie gaat krijgen.

Amazon, een online winkelketen, is namelijk met de voorverkoop van het boek BioShock: Rapture van start gegaan. Volgens de website zal het boek vanaf 1 maart beschikbaar zijn, en dat voor een prijs van £5.49 (een slordige €6,5) als je de paperback editie wil hebben.

BioShock: Rapture zal de stichting van de onderwaterstad uit het gelijknamige spel uit de doeken doen, terwijl de lezer meer inzicht krijgt in de persoonlijkheid van Andrew Ryan, de vader van Rapture. Schrijver van dienst is John Shirley, een auteur die in het verleden reeds boeken neerpende rond Doom, Batman, Constantine en Predator.

Interessanter is misschien nog het feit dat niemand minder dan Ken Levine, de man die het originele BioShock bedacht, het voorwoord voor zijn rekening zal nemen. Momenteel werkt Levine een BioShock Infinite, een spel dat ten vroegste in 2012 uit zal komen.

Getagged als

Reacties