Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Yahar'gul, Unseen Village verkennen en Bell Callers vinden

Kiekeboe!

Tijd om in Bloodborne naar het volgende gebied, Yahar'gul, Unseen Village, te gaan.

Terug aangekomen bij de Yahar'gul lamp neem je de linkse trap naar beneden. De regels in deze regio zijn anders dan je tot nu toe gewend bent. Vijanden die je doodt, komen vrij snel terug tot leven. Als je dit wil voorkomen moet je de Bell Caller verslaan. Tot je haar gevonden hebt, is het geen goed idee om te lang op dezelfde plaats rond te hangen.

Respawnen van vijanden stoppen

Beneden aan de linkse trap stoot je op een groep vijanden. Op de volgende trap wacht een Giant Being. Dit is het wezen dat de portals die je eerder trotseerde opent.

De beste manier om met deze lastige situatie om te gaan, is om te wachten totdat de eerste groep in de richting van de tweede trap stapt. Wanneer ze weg zijn, ga je naar beneden en volg het je rechtse pad. Hier vind je een lijk met een Blood Stone Chunk. Onderweg kom je een trap tegen. Pak eerst het item van het lichaam en ga de trap af en vervolgens naar links.

Raap beneden aan de trap de Iron Yahar'gul Helm op. Pas op voor de Wheelchair Blunder links. Dood hem en zijn Henchman vriend. Ga terug naar de plaats waar je vandaan komt.

Bell Callers vinden

De beste manier om de groepen vijanden uit te schakelen is om ze van de trap weg te lokken en twee of drie te doden. Loop vervolgens in het gebouw helemaal beneden aan de trappen. Ga naar rechts en naar boven. Bovenaan vind je de Bell Caller. Dood haar snel en schakel de overgebleven vijanden uit.

Ga de eerste cel binnen en neem de Bolt Damp Blood Gem items van een lijk in de linkse hoek. Ga terug naar beneden en ga door de linkse deur. Blijf afdalen en ga links door een gat in de muur.

Zodra je door de doorgang komt, wordt ge door een Henchman aangevallen. Aan het einde van de gang vind je de ingang naar de rechtse cel met de Bell Caller.

Ga verder door de gang en vecht met een Brute, maar doet dit zo ver mogelijk in de gang om te voorkomen dat de herrijzende Henchman je in de rug aanvalt. Om de hoek vind je een lijk met de Heir rune. Deze geeft je extra Blood Echoes bij een visceral attack.

Neem de deur naast de cel. Negeer de Wheelchair Blunder en Henchmen tot je de Bell Caller hebt gevonden. Dood haar en schakel dan de andere vijanden uit. Doorzoek de cel voor extra items en open de deur voor een handige binnenweg.

Tiny Tonitrus vinden

Ga door de deur op de beneden verdieping en ga naar beneden. Beneden kan je twee richtingen uit. Rechtdoor vind je de Tiny Tronitus. Onderweg zal je echter heel wat vijanden moeten verslaan en ze opnieuw moeten doden op je weg terug. Als je het item later wil oppikken, kan je de volgende paragrafen negeren.

Ga rechtdoor tot je bij een groep Old Hags komt. Lok ze naar de gang om ze één voor één te doden. Neem vervolgens de rechtse trap naar beneden. Ga de brug over en stap het gebouw binnen. Loop meteen naar buiten wanneer de Brute je bespringt. Als je binnen met hem vecht, lok je zijn vrienden naar je toe.

Als de Brute verslagen is, ga je rond de linkse cel en verras je een Wheelchair Blunder. Dood de Brute bij de kist. Open de kist met de Tiny Tonitrus. Vecht je opnieuw een weg naar de splitsing van voordien.

Ga naar boven. Bereid je voor op een gevecht met een Giant Being die lasers schiet en een groepje Old Hags. Je ziet op voorhand waar de Giant Being gaat vuren, dus probeer zo veel mogelijk vijanden in dit gebied te lokken.

Ga naar boven en neem de Blood Stone Chunck. Ga de centrale trap aan de andere kant af. In het volgende gebouw steek je de Yahar'gul Chapel lamp aan. Neem de linkse deur.

Ga naar het einde van dit pad en negeer nog even de rechtse trap. Ga de trap af en wacht even tot de Hound op je afkomt. Ga de hoek om en dood de andere Hound. Ga naar de trap die je eerder negeerde en loop naar het uiteinde van het platform. Spring naar beneden bij de Henchman en neem de Frenzied Coldblood van het lijk.

Spring verder naar beneden. Ga aan de trappen naar links en dood snel de Bell Caller. De Henchmen en Brute zijn verlamd. Schakel ze uit met een Charge Attack, maar blijf je ogen open houden voor een derde Henchman.

Drie Hunters in Yahar'gul doden

Ga naar het volgende gebouw en vervolgens rechts naar beneden. Hier trotseer je een Hunter die twee vrienden oproept. De Hunter hanteert een Stake Driver, zijn eerste assistent een Threaded Cane en de laatste een Rifle Spear en Cannon.

Je wilt ze niet alle drie tegelijk bekampen. Draai je dus om en keer terug naar de lamp. Hier kan je ze één voor één verslaan. Met een snel wapen heb je tegen hen een voordeel. Ze ontwijken heel snel, dus je hebt slechts een kleine kans voor een tegenaanval.

Je moet wachten tot ze aanvallen. Probeer hun combo te onderbreken, zodat ze niet zo snel kunnen ontwijken. Hun wapens hebben een groot bereik, dus ontwijk naar rechts of links. Als je ze verslaat, krijg je een Clawmark Rune, 20 Quicksilver Bullets en Madman's Knowledge. Een lijk vlakbij herbergt een Moon rune.

Ga door de volgende deur, maar negeer de Skull Plant nog even. Ga naar rechts om een binnenweg naar de optionele Darkbeast Paarl eindbaas te openen. Ga door de gang en naar beneden. Doorzoek de lijken voor nuttige items en open de deur. Hoe je Darkbeast Paarl verslaat, komen we later nog op terug.

Ga de volgende trappen naar boven tot je bij een Henchman met een geweer komt. Dood hem en ga de trap op. Links wacht een Bell Caller. Schakel haar uit zodat je het gebied wat rustiger kan verkennen.

Neem de trap waar je van komt terug naar beneden. Vermoord de Henchmen en spring op de lift. De lift leidt je naar de Yahar'gul lamp. Een handige binnenweg voor later. Neem terug de lift naar beneden, ga naar rechts en om de linkse hoek. Neem het rechtse pad en dood de Henchmen. Raap van het lichaam de items op. Ga de trap terug af en ga door rechtse gang.

Schakel de Imp zo snel mogelijk uit, ga naar boven en door de deur. Dit is een binnenweg naar de plaats met de drie Hunters. Ga terug naar de plaats met het gloeiende lijk, maar raak het niet aan. Ga de trap af naar de Skull Plant van eerder, maar kijk naar linkse pad waar nog een plant op je wacht.

Skull Plants doden

Besluip en val langs achteren aan, maar neem meteen afstand om de tegenaanval te ontwijken. Deze plant doet met elke aanval enorme schade. Wacht tot het zich op jou wil storten en vlieg er op af voor dat het zich kan rechten.

Wanneer het dood is, doorzoek je de lijken voor nuttige items. Ga terug naar het hoofdpad waar je meer Skull Plants vindt. Ga naar het item bij de koets, maar bereid je voor op een hinderlaag. Dood de plant en raap de Blood Stone Chunck op.

Blijf doorgaan en gebruik Pebbles om de planten afzonderlijk naar je toe te lokken. Wanneer ze allemaal dood zijn, raap je het Tonitrus wapen op. Ga terug naar de eerste Skull Plant die je zag.

Yahar'gul Black set vinden

Raap de Yahar'gul Black Trousers, Yahar'gul Black Gloves, Yahar'gul Black Garb en Black Hooded Iron Helm op. Bovenaan de linkse trap ligt een lichaam met Frenzied Coldblood.

Ga verder, maar kijk uit voor de Henchman op de brug. Aan de andere kant van deze plaats bevindt zich een Bell Caller en links een Skull Plant. Ga de trap op achter de plant. Volg de trap in de richting van de brug, dood de Henchman, ga over de brug en schakel het Undead Beast uit. Deze vijand is vergelijkbaar met het Nether Beast, maar beschikt over meer levenspunten.

Neem de Blood Vials aan de linkerkant van de brug en neem de linkse trap. Negeer het teleportatie bad in het midden van de kamer voor nu en ga door de linkse deur. Steek de brug over en dood de Bell Caller en Henchman.

Ga terug naar de eerste brug, maar steek ze niet over. Neem de linkse deur en loop naar het einde van de gang. Ga naar beneden en dood de Henchman en Undead Beast. Neem de items van het lijk.

Volg de hang en ga de volgende plaats met Skull Plants binnen. Ga terug naar het teleportatie bad en dood de Hounds. Ga naar buiten, naar rechts en de trap naar beneden. Dood de Imp voor hij kan ontsnappen. Ga de trap naar beneden, ga de hoek om en dood het Undead Beast. Neem Blood Stone Chunck van het lijk.

Gebruik de teleportatie machine opnieuw en ga de ladder af naar de plaats waar de Bell Caller was. Spring naar beneden en ga naar links om een lijk met Madman's Knowledge te vinden. Blijf deze weg volgen en maak je klaar om met The One Reborn te vechten.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne The One Reborn en Darkbeast Paarl

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties