Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Vicar Amelia doden en haar talisman overleven

Vicar in a Tutu.

Vicar Amelia is de vierde baas van Bloodborne. Als beloning om haar te verslaan, krijg je de Gold Pendant

Wanneer je uit de lift komt, vind je op een lijk iets verder op Thick Coldblood (6). Laat je in de onderliggende binnenplaats vallen en vecht met drie Gravekeepers. Je kan ook wachten tot eentje achter de hoek is. Schakel alle drie de Gravekeepers uit voor je verder gaat.

Trek aan de hendel rechts van de poort om ze te openen. Doodt de Gravekeepers aan de andere kant van de poort. Zoek op het lijk een Wooden Shield. De trap naar beneden leidt je naar de de kathedraal met de Cathedral Ward lamp. Klim echter eerst op de rechtse ladder en raap van een lichaam zes Numbling Mist op. Dit item voorkomt HP restoratie.

Ga de ladder terug af en neem de linkse trap naar het balkon. Boven vind je Thick Coldblood (5). Bovenaan de volgende trap vind je zes Blood Vials. Een Axe Reaper patrouilleert de volgende trap. Als hij naar je toe gericht staat, ga je terug naar beneden en neem je het rechtse pad om achter zijn rug te sluipen.

Pas op voor een Hound en een Gravekeeper op dit pad. Raap onderweg ook Thick Coldblood (5) van de lijken aan de voet van de trap.

Axe Reaper doden

Het heeft geen zin om de Axe Reaper met een Charge Attack in de rug aan te vallen of met je geweer te beschieten. Hij is namelijk immuun voor beide. Gelukkig is hij erg traag. Wacht tot hij aanvalt, ontwijk hem en valt hem langs achteren aan. Na elke aanval heb je heel wat tijd om je aanvallen uit te voeren, maar pas toch op voor het verre bereik van de bijl.

Zie je de schakelaar beneden aan de trap? Deze opent de poort verder op. Onthoud deze locatie, want we komen er later nog op terug.

Ga de trap op tot je bijna boven bent. Op de laatse trap wachten twee Gravekeepers. Beide hebben een houten riek met een groot bereik. Bevecht ze één voor één door een Pebble te gooien en aan de voet van de trap te wachten. Wanneer beide hebt verslagen is het tijd om de eindbaas Vicar Amelia aan te pakken.

Vicar Amelia verslaan

Vicar Amelia heeft een uitgebreid arsenaal van aanvallen die verschroeiend hard uithalen. Gelukkig zijn het allemaal frontale aanvallen. Blijf dus dicht bij Vicar Amelia en val zoveel mogelijk in haar rug aan.

Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is om van Vicar Amelia's voorkant weg te blijven. Aan het begin van het gevecht haalt ze horizontaal uit. Deze aanvallen hebben een lange reikwijdte, hou dus zeker genoeg afstand. Ze probeert je ook te grijpen om vervolgens enorme schade uit te delen, maar nogmaals, dit gebeurt alleen als je vlak voor haar staat.

Als je op een lange afstand blijft, beukt ze met haar vuist op de grond om een schokgolf te creëren. Of ze spring naar je toe. Blijf dus steeds dichtbij.

Af en toe neemt ze haar talisman vast. Ze begint te gloeien en het lijkt alsof ze een omgeving aanval gaat doen, maar zo lang je achter haar staat ben je veilig. Gebruik dit moment dus om zo veel mogelijk schade te doen.

Wanneer je achter VIcar Amelia staat moet je enkel opletten wanneer ze zich plots omdraait. Let dus goed op en ontwijk zo snel mogelijk om je aanval in haar rug verder te zetten.

Wanneer Vicar Amelia is verslagen, gebruik je het item op het voetstuk aan het einde van de hal. Activeer na het filmpje de Grand Cathedral lamp.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Hemwick Charnel Lane

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties