Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Tiny Music Box vinden en hoe deze gebruiken

The Musical Box.

In Bloodborne staat de pop links van je spawn punt staat nu recht. Praat met haar om te levelen door Blood Echoes te spenderen. De Messengers rechts van de pop geven je een Beckoning Bell en Silencing Blank. Deze gebruik je om andere hunters te summonen of uit je wereld te bannen. Ga het gebouw binnen om je wapens te repareren en upgraden. Wanneer je klaar bent, ga je terug naar de Central Yharnam lamp.

Yharnam verkennen

Ga terug door de poort aan de linkerkant en ga twee trappen af. Neem de trap in de linkse hoek naar beneden. Versla de twee Brick Brutes. Schakel ze één voor één uit door ze naar de trap te lokken. Een van hen laat drie Shining Coins vallen. Deze gebruik je in het donker om de plaats te verlichten.

In de kamer onderaan de trap vind je een schakelaar die je nu nog niet kan activeren. Onthoud deze plaats echter goed, want je komt hier nog terug. Ga de rechtse trap op.

Brick Brutes, Hounds en Henchmen doden

Bovenaan de trap ga je naar links en neem je de rechtse trap. Aan het einde van de verwoeste trap vind je een lijk met Coldblood Dew. Ga de trap terug af en een neem de trap aan de overkant. Beneden vind je Hounds in kooien. Loop snel naar elke kooi en dood de Hounds voor ze ontsnappen.

Wanneer alle Hounds dood zijn, ga je verder naar het lager gelegen deel. Neem het pad links net voor de brug. Hier vind je een Hound en een lijk met Coldblood Dew. Ga verder over de brug en klop op de deur links van de rode lantaarn. De vrouw vraagt je om een veilige plaats te vinden. Onthoud ook deze locatie om later naar terug te keren.

Neem de rechtse trap en neem ook de volgende trap naar beneden. Hier vind je een Hunchback. Deze vijand heeft een lange reikwijdte en valt enkele keren vlak na elkaar aan. Wacht totdat hij zijn aanvallen voltooit en ga dan op hem af.

Blijf de trap af gaan tot je in en kamer komt. Stap langzaam naar rechts in de richting van de Hunchback die met zijn rug naar je toe staat. Doe een Charge Attack om een critical hit te scoren. Pas echter op voor de Henchman links van de Hunchback.

Rechts van de Hunchback vind je een lichaam met Coldblood Dew. Schakel eerst nog de Hunchback aan de andere kant van de kamer uit. Neem daarna de deur.

In de volgende kamer bevinden zich twee Henchmen met geweren en een Hunchback. Klim nog niet langs de ladder aan de ingang naar beneden. Versla eerst de Henchmen en de Hunchback. Helemaal links in de kamer ligt een lijk met Coldblood Dew.

Je komt vier Crazed Crows tegen. Kijk net voor de brug aan de rechterkant naar beneden. Laat jezelf vakkundig naar beneden vallen, zo dicht mogelijk bij het lijk met een Blood Stone Shard.

Neem de linkse brug en keer terug naar waar je vandaan komt. Ga naar rechts, waar je twee Crows bij enkele kisten vindt. Achter de kisten ligt een lichaam met twee Oil Urns. De kamer is nu helemaal uitgekamd en je kan de ladder aan de ingang nemen.

Madmen's Knowledge vinden

Ga naar beneden naar rechts (met je gezicht naar de ladder gedraaid) en vervolgens links in de gang. In de volgende kamer vind je Giant Rats. Deze zijn ongeveer even moeilijk als de Crows, maar de ratten springen van op een afstandje naar je toe. Aan het einde van de gang bewaken twee Giant rats een lichaam met . Dit item geeft je Insight.

Blijf de gang volgen en neem de ladder. Aan het einde van het pad vind je aan de rechterkant twee ladders. Beklim de rechtse ladder. Bovenaan vind je enkele Crazed Crows. Vermoord ze en raap een Madman's Knowledge op van het lijk aan het einde van het balkon. Ga de andere kant uit en over de brug in de richting van een Club Brute. Deze vijand gedraagt zich hetzelfde als de Brick Brute, maar beschikt over een beter wapen. Besluip hem om een critical te scoren.

Tiny Music Box locatie

Klop op de deur aan de overkant. De vrouw opent de deur niet, maar heeft wel enkele "vriendelijke" woorden voor je. Klim op de ladder rechts van waar de Brute stond en trek aan de hendel om de poort een stukje verder te openen. Praat met het kind achter het raam naast de rode lantaarn. Beloof dat je haar moeder zal vinden en je krijgt een Tiny Music Box die muziek speelt.

De poort die je zonet opende leidt je terug naar de binnenplaats waar je met de eerste Brick Brute vocht. Ga de ladder af, steek de brug over en neem de rechtse ladder. Je bent nu terug op de plaats met de twee ladder. Klim langs de rechtse ladder naar beneden. Hier vind je Undead Crawlers die een lijk omsingelen. Gebruik een Molotov Cocktail om het gevecht wat makkelijker te maken. Loop naar hen toe en werk ze makkelijk af. Één van de Crawlers laat een Bold Hunter's Mark vallen. Dit item voorkomt dat je Blood Echoes verliest. Op het lijk vind je 10 Quicksilver Bullets.

Volg de waterweg. Onderweg kom je Crawlers en Crows tegen, maar niets om je echt druk over te maken. Neem de trap aan het einde waar je nog meer Crawlers vindt. Zoek in het kleine halletje aan de rechterkant naar een Crawler die een lichaam met een Blood Stone Shard bewaakt.

Blijf de waterweg volgen tot je twee Crows tegenkomt. Neem de rechtse ladder. De tunnel negeren we nog even.

Bovenaan de ladder zie je een trap en een doorgang aan de linkerkant. Ga naar links en trek aan de hendel. Deze bestuurt de lift, die je terug naar het balkon met de twee Brick Brutes brengt.

Hunter Badge Key en Bold Hunter's Marks vinden

De trap leidt je uiteindelijk naar de volgende eindbaas Father Gascoigne. Wanneer je deze route volgt, sla echter wel een Saw Hunter Badge key item en een Coldblood Dew over. Als dit je niet uitmaakt, volg je de brug naar de baas. Let echter op voor de grote vlammende rotsblok die naar beneden komt wanneer je de brug oversteekt. Loop snel terug naar het begin of neem beschutting in één van de nissen aan de zijkant.

Als je meteen naar de baas gaat, kan je de volgende twee paragrafen overslaan. Is dit niet het geval dan klim je terug langs de ladder naar beneden. Ga nu de tunnel binnen. Aan het einde van de tunnel ligt een Crazed Pig op de loer. Het varken bestormt je van op een afstand en bijt als je te dichtbij komt. Wacht net buiten de tunnel en laat het varken op je afstormen. Bevecht het in de waterweg, waar je meer beweegruimte hebt.

De Crazed Pig laat twee Blood Vials vallen. Ga nu terug de tunnel in. In het midden vind je een kleine kamer met twee lichamen. De ene herbergt de Saw Hunter Badge en de andere Coldblood Dew. Blijf de waterweg volgen tot je aan de linkerkant een kleine opening tegenkomt. Ga door de opening en klim op de rechtse ladder.

Je bevindt je nu op de plaats waar een Hechman en een Brick Brute de rotsblok op de brug smijten. Neem de trap aan de linkse kant. Bovenaan moet je met twee Hunchbacks afrekenen. Achter hen vind je een lijk met twee Bold Hunter Marks. Neem de trap en bekijk het filmpje. Maak je klaar om Father Gascoigne te verslaan.Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Father Gascoigne

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties