Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Shadow of Yharnam doden in de juiste volgorde

Een, twee en drie.

In dit volgende baasgevecht met Shadow of Yharnam in Bloodborne neem je het tegen een trio van dark clerics op. Zij gebruiken magie tijdens het vechten en schieten vuurballen. Voor het grootste deel van het gevecht schiet de baas drie projectielen in een kegel voor zich uit. Dit patroon lost hij soms af met één vuurbal recht vooruit. De tweede cleric vecht met een zwaard en de derde heeft een zwaard en kaars waarmee hij zowel vuuraanvallen als gewone zwaardaanvallen uitvoert.

Shadow of Yharnam verslaan

Shadow of Yharnam is de zesde baas van Bloodborne. Als beloning om haar te verslaan, krijg je de Blood Rapture.

Het belangrijkste dat je tijdens dit gevecht moet doen, is blijven bewegen. Lock-on is afgeraden. Focus op de cleric met magische aanvallen. Op deze manier zie je de projectielen komen en kan je alles ontwijken.

Hou er rekening mee dat wanneer één van de clerics steft, de andere twee krachtiger worden. De zwaardvechter krijgt bijvoorbeeld sterkere aanvallen en de mogelijkheid om slangen op te roepen wanneer hij alleen overblijft. De truc is dus om de levenspunten van alle drie de vijanden tot een minimum te verkleinen en ze vervolgens zo snel mogelijk achter elkaar uit te schakelen.

Wanneer dit niet lukt, dood dan eerst de magiër, vervolgens de cleric met de kaars en tenslotte de zwaardvechter. Het is veel makkelijk om de zwaardaanvallen te ontwijken, maar wacht niet te lang met de genadeslag want hij blijft zo lang hij leeft slangen oproepen.

Hoe je dit gevecht ook benadert, het is cruciaal dat je blijft bewegen. Blijf tegelijk ook dicht genoeg dat je wanneer je voldoende stamina hebt meteen kan aanvallen. Zorg dat je over ongeveer een halfvolle stamina wanneer je in de aanval gaat. Zo kan je tijdens de zeldzame openingen meteen genoeg schade doen.

Het is een aangeraden om een snel wapen te hanteren. Je kansen om aan te vallen duren nooit lang, dus een traag wapen maakt het gevecht extra moeilijk.

Je beloning voor het verslaan van de drie clerics, is de Blood Rapture rune. Deze geeft je 200 levenspunten elke keer je een critical hit scoort. Steek de Forbidden Grave lamp aan, ga door de deur en volg het pad.

Blijf op je hoede. Wanneer voorbij een muurtje aan de rechterkant valt een Tree Mutant je aan. Het is geen moeilijk gevecht, maar een gewaarschuwd man is er twee waard.

Blijf het pad volgen en raap de Madman's Knowledge van een lijk op. Steek de Byrgenwerth lamp aan, alvorens je deze nieuwe plaats betreedt.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Byrgenwerth

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties