Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Rom, the Vacuous Spider doden en zijn spinnen overleven

Het kriebelt.

Rom, the Vacuous Spider is de zevende baas van Bloodborne. Als beloning om haar te verslaan, krijg je twaalf Kin Coldblood.

Bij het begin van het gevecht zit Rom voor je stil. Zodra je hem raakt komen er een heleboel spinnen om hem te beschermen. De tactiek voor dit gevecht is om je niet te veel op deze spinnen te concentreren, maar wel te focussen op Rom.

Rom, the Vacuous Spider verslaan

Blijf constant oppassen voor de aanvallen van de spinnen. Ze hebben een aanval van dichtbij met verschillende slagen, een dive-bomb aanval die veel schade aanricht, een zwakkere springende aanval en een aanval waarbij ze een soort slijm spuwen.

Loop de spinnen voorbij door O ingedrukt te houden en breng Rom zo snel mogelijk zo veel mogelijk schade toe door hem in zijn zij te slaan. Aan de zijkanten en achterkant van Rom doe je veel meer schade dan van voor. Gebruik geen lock-on wanneer je dicht bij hem staat, maar hou de camera vrij.

Beweeg de camera in het rond terwijl je Rom verwondt. Rol weg naar een veilige plek zodra de spinnen te dicht bij jou komen. Het kan zijn dat je maar een tweetal keer kan slaan voor je moet wegrollen, maar soms heb je geluk en kan je meer slaan. Blijf gewoon kijken naar de kleinere spinnen en let op wanneer ze je beginnen aanvallen.

Rom verdwijnt

Zodra je wat schade hebt aangericht (ongeveer ⅓ van Roms levensbalk) verdwijnt Rom in een wit licht. Zolang dit wit licht schijnt doen je aanvallen veel meer schade. Probeer Rom dus te slaan wanneer dit gebeurt. Wanneer hij compleet weg is, loop je weg van de spinnen en probeer je de nieuwe locatie van Rom te vinden.

Elke keer dat Rom verdwijnt met dit wit licht komt er ook een nieuw pak spinnen. Na de eerste verdwijning begint Rom je ook zelf aan te vallen. Als je hem op zijn rug ziet rollen, neem je best afstand van hem om de stenen te ontwijken die uit de grond geschoten komen. Let daarvoor op golven in het water. Bij zijn gevaarlijkste aanval kijkt hij even naar de lucht, waarna er stenen uit de lucht op je vallen. Rol zo snel mogelijk naar de zijkanten of naar achter en hoop dat je niet geraakt wordt. Door de willekeur van deze aanval is het zeer moeilijk om ongeschonden weg te komen.

Blauwe flitsaanval overleven

Loop zo snel mogelijk weg van Rom wanneer je ziet dat er een blauw licht rond hem hangt. Er komt namelijk een aanval die een breed gebied bestrijkt. Je ontvangt zeer veel schade van deze aanval, dus zorg dat je op tijd weg bent.

Vanaf nu begint Rom ook heen en weer te spartelen als je te dicht komt. Ga net dicht genoeg om deze aanval te triggeren en rol dan weer weg. Wanneer hij stopt met spartelen kan je Rom weer aanvallen en moet je je even geen zorgen maken over deze aanval.

Je hebt geduld nodig om Rom te doden, maar zolang je de andere spinnen in de gaten houdt en de aanvallen van Rom ontwijkt ben je goed bezig. Zorg ook dat je niet te hebberig wordt en niet te veel in één keer wil aanvallen. Wanneer Rom uiteindelijk sterft, verdwijnen ook de andere spinnen.

Ga naar de vrouw in het witte kleed en kijk naar het filmpje. Je komt weer terecht in Unseen Village. Ga naar de ingang aan de overkant van de trappen en dan door de deur. Zorg dat je snel bent! Als je treuzelt neemt het portaal je naar een andere plek. Daal nu de trappen af en ga naar Yahar'gul, Unseen Village.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne naar Cathedral Ward terugkeren

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties