Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Old Yharnam verkennen en overleven

De oude stad.

Ga in Bloodborne de trap af en negeer de waarschuwing dat je moet vertrekken. Ga naar links. Ontwijk het vuur en pas op voor het Walking Beast dat over de brug vlak voor je loopt. In de uiterst linkse hoek is er een lijk dat maar liefst zes Blood Vials vast heeft.

De standaard beesten die je in dit gebied tegenkomt zijn ongeveer gelijk met de Henchmen die je tot nu toe bevochten hebt. Het grote verschil is dat deze beesten behendiger zijn. Ze lopen naar je toe en springen weg van je aanvallen. Als je voldoende stamina hebt, kan je ze achtervolgen om ze te doden. Als je niet genoeg stamina hebt, is het beter dat je rustig achteruit gaat om je stamina bij te laten vullen en vervolgens terug toeslaat.

Old Yharnam overleven

Ga de brug over en doodt de drie Walking Beasts aan de andere kant (of twee als één van hen de brug voordien al overstak). Helemaal links is er een Hooded Beast die normaal iets trager beweegt dan de Walking Beasts, maar voor de rest hetzelfde gedrag vertoont. Achter het Hooded Beast vind je een lijk in de hoek die Coldblood Dew (2) bezit.

Ga naar de andere kant van het gebied, maar ga de trappen nog niet af. Kijk links van de trappen om nog een Walking Beast op de muur te zien zitten. Dood het beest, ga dan naar de linkerkant van de trappen en achter het hoekje om nog een lijk te vinden aan het eind van het pad. Op het lijk vind je nog twee Blood Stone Shards. Pas op voor meer Walking Beasts die je van het gebieden beneden kunnen zien.

Gatling Gun uitschakelen

Ga terug naar de trappen, maar ga deze keer naar het lagere gebied om opnieuw de waarschuwende stem te horen. Er zijn hier verschillende Walking Beast en Hooded Beasts, dus wees voorzichtig en zorg dat je niet wordt omsingeld. Ga verder naar voren tot je een groot standbeeld ziet staan in het midden. Op dit moment zegt de stem dat je een vaardige Hunter bent. Rol onmiddellijk achter het standbeeld wanneer je dit hoort, want nu begint hij op je te vuren met zijn Gatling Gun.

Ga snel de trappen aan de rechterkant af. Wanneer het vuren even ophoudt en ga dan naar het balkon beneden. Er is een opening die naar het gebouw aan je linkerkant leidt, met een Hooded Demon daarbinnen. Dit is een grotere versie van Hooded Beast, maar ze vechten zeer gelijkaardig. Nu moet je snel bewegen omdat het geweer weer begint te vuren, maar je kan dekking zoeken op het balkon en binnen in het gebouw.

Wanneer je binnen bent, vind je links een lichaam dat drie Antidotes bij zich heeft. Ga door de opening links en op het balkon buiten om nog een lichaam te vinden met een Blood Stone Shard. Ga nu weer naar binnen en ga langzaam door de opening in de linkerhoek. Twee Walking Beasts zijn in het gebied verderop, maar hier kan het geweer je raken. Daarenboven zijn verschillende potten op de grond gevuld met olie die explodeert als het geweer ze raakt.

Gebruik een Pebble om het dichtstbijzijnde Walking Beast naar de kamer te lokken waarin je je bevindt. Gooi een Molotov naar de eerste met olie gevulde potten waarmee je hopelijk ook de aandacht van het tweede Walking Beast trekt. Als dat niet helpt, gooi je een Molotov naar de andere potten en zoek je zo snel mogelijk terug dekking in de kamer.

Als de Walking Beasts dood zijn, ga je naar de hoek van het balkon waar een lijk ligt. Doorzoek het lichaam naar drie Antidotes en ren dan naar de opening aan de linkerkant, aan de andere kant van de houten brug. Ga naar de tussenkamer helemaal links waar je Crazes Crows tegenkomt. Dood de kraaien en doorzoek het lijk op zoek naar Blood Stone Shards.

Draai je om en volg snel het pad richting het gebouw. Je bent voorlopig veilig voor de vuurschoten, maar wordt hier aangevallen door twee Walking Beasts en een Hooded Demon. Schakel ze uit. In de hoek ligt een lijk met een Antidote. Ga naar de kleine kamer aan de rechterkant waar je nog een lijk vindt, die een Bloodtinge Gemstone (1) wapenupgrade heeft.

Ga terug naar de vorige kamer en door de deur bij het andere dode lichaam. Wees voorzichtig als je de kamer verlaat aangezien je nu binnen het bereik van schietende wapens bent. Ga rechtdoor en stop wanneer je vlakbij de bomen bent. Die geven je dekking terwijl je het gevecht met drie Walking Beasts en een Hooded Beast aangaat. Als je overrompelt wordt, ga je terug naar de vorige kamer en vecht je het daar uit.

Ga wederom rechtdoor waar je wederom een Hooded Beast en Walking Beast aantreft. Schakel ze uit en kijk naar rechts waar je een groot standbeeld ziet met een lijk daaronder. Rechts van het standbeeld is een Hooded Beast met twee Walking Beasts in de buurt. Ren naar het standbeeld en verschuil je daarachter, waar je de confrontatie met de beesten aangaat.

Eenmaal uitgeschakeld, doorzoek je het lijk naar een Coldblood Dew (3). Achter het standbeeld met je gezicht naar de beschietingen, ren je rechtdoor en ga je rechts de trappen af om daar de Hunter uit te schakelen.

De Hunter probeert je de open ruimte in te lokken. Blijf echter in het lager gelegen gedeelte tussen de twee trappen om de beschietingen te ontwijken. Zelfs als de andere Hunter zichzelf geneest, ga je niet naar het hoger gelegen gedeelte. Het vergt wat geduld, maar de Hunter komt vanzelf naar het lager gelegen gedeelte waar je hem vervolgens kan afmaken. Doorzoek zijn lichaam naar zes Bone Marrow Ash kogels.

In het hoger gelegen gedeelte waar de Hunter was, is niks interessants te vinden. Ga daarom verder de trappen af waar je aan de linkerkant een ladder vindt. Als je de verschillende ladders opklimt, kom je uiteindelijk bij de Hunter terecht die je continu met schoten heeft bestookt. Het is over het algemeen verstandig nog even te wachten met het gevecht aan te gaan.

De Hunter is geen eindbaas, maar wel een lastige vijand dus onderschat hem zeker niet. Hij heeft dezelfde wapens als jij, waaronder een Molotov Cocktail die hij niet schroomt te gebruiken. Daarnaast geneest hij zichzelf regelmatig. De Hunter gebruikt een krachtig vuurwapen dat je stunt en een ruim bereik heeft. Als je teruggaat naar het gebied waar je de Blood-starved Beast baas hebt verslagen en het daarnaast nacht is, begin je het gevecht met een Charge Attack en critical strike. Maar het is ook mogelijk voor het gevecht te levelen.

Hooded Beasts, Walking Beasts en Hooded Demons doden

Als je eenmaal klaar bent voor het gevecht en hem verslagen hebt, krijg je een Powder Keg Hunter Badge. Ga naar de kleine houten trap en gooi een Pebble op de balk boven het Hooded Beast. Negeer de deuropening rechts en dood het Hooded Beast en Hooded Demon aan het einde van de kamer.

Pak de drie Antidotes in het lijk in de verre rechterhoek en ga dan de trap aan de linkerkant af. Ga naar de eerste deuropening aan de rechterkant en versla snel het Hooded Beast op het balkon. Blijf op het balkon en kijk richting de deuropening aangezien de kans groot is dat vanaf daar Walking Beats en Hooded Demons eraan komen. Zo niet, dan wachten ze je bij de volgende trappen op.

Versla de vijanden, doorzoek het lichaam aan de andere kant van het balkon waar je twee Blood Stone Shards treft. Ga terug naar de deuropening en neem aan de rechterkant de trap naar beneden. Als het balkon niet overstroomt is door vijanden, dan tref je beneden nog enkele Hooded Beasts aan.

Schakel degene uit die duidelijk ziet en kijk dan in de tussenkamer rechts waar je een Hooded Demon vindt. Dood hem en doorzoek het lijk in de tussenkamer waar je een Madman's Knowledge vindt. Ga vervolgens terug naar de trap naar de deuropening die je eerder negeerde. Ga verder over de houten loopbrug en helemaal naar links. Spring van de loopbrug af en doe dit ook bij de andere loopbrug. Draai om waar je een lijk vindt met een Coldblood Dew (2).

Ren helemaal naar rechts van de loopbrug en spring wederom naar beneden. Ga naar het altaar aan de linkerkant en pak de twee Ritual Blood (1) Holy Chalice items.

Ga naar de gang achter het altaar en ga de trap aan de linkerkant af. Daar zijn een aantal Crazed Crows op het balkon. Dood ze en pak de twee Blood Stone Shards aan het einde. Ga terug naar de trap en de tegenovergestelde richting op. Aan het einde van het pad ligt een lijk met zes Blood Vials.

Ga de kamer aan de rechterkant van het lichaam binnen en beklim de ladder. Open boven de poort om een shortcut te ontsluiten die je terug leidt naar het gebied waar de Hunter met het geweer gevestigd is (tenzij je hem al gedood hebt). Ga naar de ladder en vervolgens richting de hal aan de linkerkant.

In de volgende kamer zijn drie Walking Beasts die lastig te zien zijn. Als je langzaam naar de andere kant van de kamer loopt, kun je de beesten horen als ze je benaderen. Daarna ga je snel terug naar de ingang en ga je daar het gevecht aan. In de verste rechterhoek van de kamer is een Imp. Ze vallen je niet aan, maar blijven ook niet lang. Je moet dus snel handelen als je er een wilt doden. Als je dat lukt, krijg je drie Blood Stone Shards.

Ga de trap aan de linkerkant van de kamer af. Er zijn twee Nether Beasts in dit gebied. Schakel ze uit en kijk in de hoek links bij de trappen waar je binnen kwam. Daar vind je een lijk met twee Pungent Blood Cocktails.

Vervolg je pad helemaal rechts in de hoek waar je nog een dood lichaam vindt. Deze heeft twee Blood Stone Shards. Je kan de deur niet vanaf deze kant openen, dus moet je terug naar het gebied met de Nether Beasts en dan naar rechts.

Steek de brug over en ga naar links. Aan het einde van het pad is nog een Nether Beast die je opwacht. Het kan zijn dat hij zich aan het gebouw boven je vastklampt of zich op hetzelfde pad als jij bevindt. Als je het beest echter niet ziet, ga je de hoek om en grijp je de zes Beast Blood Pellets bij het lijk die je beasthood kunnen geven. Als je terug loopt kom je dan vanzelf het Nether Beast tegen.

Ga terug naar de brug en vervolg je weg naar links. Als je het volgende gebouw rechts benadert, springt een Nether Beast door de deur en valt hij je aan. Dood het beest. Ga dan door de open gebarsten deur naar binnen als je wat items wil vergaren. Als je niet in de items geïnteresseerd bent, kun je de volgende drie alinea's overslaan.

Old Yharnam's verlaten gebouw verkennen

Doorzoek het lijk, pak het Antidote en vervolg je weg. Een Walking Beast wacht je bij de trappen links op en valt je aan zodra je in zijn zicht komt. Schakel het beest uit. Ga dan de trap op. Wanneer je de deuropening links bereikt, ga je de kamer in waar je gelijk rechts wederom een Walking Beast tegen het lijf loopt. Dood het en doorzoek het dode lichaam in de hoek naar twee Blood Stone Shards.

Vervolg je weg de trap op en passeer de deur aan de linkerkant. Bovenaan de trap vind je twee Fire Papers bij een lijk. Ga terug de trap af en loop door de deur die je zojuist voorbij bent gegaan. Ga naar links om de hoek en dan de oude houten trap op. Beklim de ladder aan het einde waar je een lijk met een Coldblood Dew (2) vindt. Spring naar beneden rechts om waar terug te keren naar het begin van het gebied met een Imp op het dak. Dood snel de Imp, spring naar beneden, ga naar de andere kant en kijk naar beneden rechts. Daar zie je een lijk op het wandelpad. Spring naar beneden en doorzoek het lijk voor een Blood Stone Shard.

Spring op het dak beneden je, ga naar links en spring nog twee keer naar beneden. Trek rond naar links waar je twee Hooded Beasts treft. Helemaal links in het gebied is nog een lijk met een Hunter's Torch (een betere versie dan je eigen fakkel). Bij het balkon waar je naar beneden gesprongen bent, is het hekwerk kapot. Spring daar naar beneden. Doe dit vervolgens nog een keer om terug te keren bij de uitgang waar je voor het laatst het trappenhuis verliet. Ga terug naar binnen, ga de trap af en verlaat het gebouw.

Blood-Starved Beast vinden

Volg het pad rechts. Als je gelijk naar links kijkt, zie je een smalle passage gehuld in rook. Een Hooded Demon wacht je daarachter op, maar kijk eerst links om de hoek. Een Nether Beast loopt daar op het pad die mogelijk je gevecht met de Hooded Demon verstoort.

Versla de Hooded Demon en Nether Beast. Ga dan het hoekje om waar je verderop rechts van het platform een lijk vindt. Doorzoek het lichaam om zo 10 Quicksilver Bullets te verkrijgen. Ga dan naar het platform. Kijk of je beneden de trap aan de linkerkant een Imp kunt spotten. Dood het en ga terug naar de top. Doorzoek het dode lichaam tegenover de trap waar je uiteindelijk twee Bold Hunter's Marks aantreft. Ga daarna terug naar de trap.

Ga helemaal naar rechts van het gebied en loop daar langs het hek. Wanneer je richting het lijk met een item loopt, komt een Hooded Beast uit het hoge gras opdoemen. Dood het en pak het Coldblood Dew (3). Achter de volgende boom aan de linkerkant zit nog een Hooded Beast.

Trek om de trap waar je zojuist vanaf komt en ga rondom het vuur helemaal naar links. Achter het eerste grote rotsblok ligt een lijk met een Coldblood Dew (3). Het laatste Hooded Beast zit achter de dode boom verderop links verstopt. Nu je hier alle vijanden verslagen en items verzameld hebt, ga je de trap aan het einde op waar je de confrontatie met het Blood-Starved Beast aangaat.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Blood-Starved Beast

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties