Skip to main content

Bloodborne - Moon Presence doden, Umbilical Cords vinden en geheime einde vrijspelen

Dark Side of the Moon.

Er is een grote kans dat je nog niet alle eindes van Bloodborne kent, maar het volgende gedeelte van de guide legt je uit hoe je ze allemaal kunt zien. Om dat te kunnen doen, moet je eerst Mergo's Wet Nurse gedood hebben. Hoe je deze eindbaas verslaat, staat eerder in deze gids.

Eerste en het tweede einde ontgrendelen

Jouw reactie op Gehrman, The First Hunter bepaalt welke van de tweede eindes je als eerste zien krijgt. Als je jezelf aan hem onderwerpt, stopt de game direct en krijg je het eerste einde te zien. Als je ervoor kiest het gevecht aan te gaan, dan moet je hem doden om het tweede einde te zien.

Bloodborne's geheime derde einde ontgrendelen

Om het laatste einde te ontgrendelen, moet je voordat je Gehrman benadert nog wat andere dingen doen. Je moet de vier Umbilical Cords opsporen en minstens drie daarvan gebruiken voordat je Gehrman van kant maakt.

Umbilical Cords vinden

Het eerste Cord is het makkelijkste te vinden. Deze krijg je door Mergo's Wet Nurse te doden.

Het tweede krijg je alleen als je eerder met Arianna hebt gesproken en haar naar de kapel hebt gestuurd. Je vind haar in het Cathedral Ward gedeelte van de game. Eenmaal daar naartoe gezonden, vind je haar in de kamer tussen de Chapel en de Tomb of Oedon. Om het koord te krijgen, moet je haar baby doden.

Het derde Umbilical Cord krijg je door naar de Healing Church Workshop te gaan en je naar beneden te laten vallen bij het stukje waar het pad naar beneden gaat. Je bent nu in een ronde kamer. Ga naar het midden van de bovenste platform en draai je om totdat je met je gezicht in de richting komt te staan waar je vandaan komt. Kijk naar rechts en onder je zie je een platform. Spring erop en val naar het volgende platform om een deur te bereiken. Ga daar doorheen om de Abandoned Workshop te bereiken waar je veel items inclusief het derde Umbilical Cord vindt.

Het laatste stuk vind je in Iosefka's Clinic. Bekijk het Forbidden Woods gedeelte van de walkthrough voor meer details om de kliniek te bereiken. Zoek naar één van de patiënten op de tafels en dood hem vervolgens om het vierde Cord te bemachtigen. Als er echter niemand is, moet je op een later moment terugkomen. Vergeet zeker niet deze locatie weer op te zoeken voordat je het gevecht met Gehrman aangaat.

Wanneer je minstens drie cords hebt gebruikt, praat je tegen Gehrman en wijs je zijn aanbod af. Wanneer je hem gedood hebt, kom je oog in oog met nog een eindbaas te staan: Moon Presence.

Bekijk op YouTube

Moon Presence verslaan

Ervan uitgaande dat je de voorgaande stappen hebt doorlopen, kom je direct nadat je Gehrman verslagen hebt tegenover Moon Presence te staan. Het goede nieuws is dat het gevecht vrij makkelijk is.

De aanvallen van Moon Presence lijken op die van Darkbeast Paarl, maar je kunt veel schade ontlopen door afstand te houden of achter de eindbaas te blijven. Het enige waarvoor je moet oppassen is de rode flits. Deze kan je niet ontwijken, waardoor je bijna al je health verliest.

Met Blood Vials kun je jezelf eventueel weer oplappen, maar het is beter deze voor een later moment te bewaren. Het is dus beter simpelweg op het beest af te stormen en als een wilde te keer te gaan aangezien hij je gedurende een aantal seconden niet aanvalt. Op deze manier herstelt je health enigszins en heb je een Blood Vial altijd nog achter de hand.

Herhaal dit proces een aantal keer net zolang totdat Moon Presence verslagen is. Je krijgt nu het geheime en laatste einde van Bloodborne te zien.


- Proficiat je hebt het einde bereikt! Zeker dat je niets hebt gemist? Raadpleeg voor de zekerheid onze Bloodborne walkthrough en guide.

Read this next