Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Hunter's Dream vinden en juiste wapen kiezen

So it begins.

Wanneer je in Bloodborne wakker wordt uit de 'droom', onderzoek je de stoel rechts. Een notitie vertelt je dat je op zoek moet gaan naar paleblood. Er is een deur helemaal rechts die niet van deze kant open kan, maar voor de rest heeft deze kamer niets interessants. Ga links door de deur en ga naar beneden.

Zoek op de vloer twee notities die je de basisbesturing leren. Ga naar de volgende kamer waar een Nether Beast wacht. Deze vijand is erg moeilijk te doden in je huidige toestand. Je hebt twee keuzes: snel voorbij hem lopen of onze tips volgen om hem te verslaan.

Trek zijn aandacht door dichterbij te komen en stap dan terug achteruit naar de andere kant van de kamer. Wacht tot het beest op zijn achterste poten gaat staan. Ontwijk zijn aanval en positioneer je meteen achter hem. Doe een Charge Attack door R2 in te drukken. Met goede timing verlam je de Nether Beast met je Charge Attack. Breng de genadeslag toe met een normale aanval (R1). Als je de eerste keer mist, neem je een stapje terug en herhaal je dit proces.

Ga de volgende kamer binnen waar je nog meer behulpzame tips vindt. Onderzoek het lijk in achterste linkerhoek. Je vindt twee Blood Vials en gaat de trap op en naar de volgende kamer. Doorzoek het lichaam iets verder aan de linkerkant en je vindt 10 Quicksilver Bullets. Ga door de poort aan de linkerkant om Central Yharnam te betreden.

Henchmen doden

Helemaal links ligt een Walking Henchman op de loer. Negeer hem nog even en ga de trap recht voor je af. Doorzoek een lijk aan de linkerkant voor 4 Blood Vials. Trek de aandacht van de Walking Henchman en ga terug naar de binnenplaats. Hier heb je meer ruimte om met hem te vechten. Wacht tot de Henchman aanvalt, ontwijk hem en val hem met een combo van normale aanvallen. Aan het einde van je combo moet je de Henchman zijn tegenaanval met zijn toorts ontwijken.

Versla de Walking Henchman en keer terug naar de plaats waar je hem voor het eerst ontmoette. Aan de rechterkant is een poort die niet langs deze kant opent. Zoek links een apparaat om een ladder te laten zakken. Doorzoek het lichaam achter het apparaat voor twee Blood Vials. Beklim de ladder nog niet, maar ga naar links. Hier vind je twee Agile Henchmen.

Loop onmiddelijk terug naar de binnenplaats. Dit scheidt de Agile Henchmen van elkaar, zodat je ze één voor één kan bekampen. Versla de eerste op de binnenplaats en de tweede op de spawn locatie. Als beide verslagen zijn, zoek je in de achterste linkerhoek naar een lijk die achter een kist ligt verscholen. Breek de kist met een gewone aanval en raap van het lijk 6 Molotov Cocktails op. Klim op de ladder en steek de Central Yharnam lamp aan. Gebruik de lamp om de Hunter's Dream te bereiken.

Hunter's Dream overleven

Ga de trap op. Hier vind je op de grond de geschenken van de boodschappers. Het eerste geschenk is een trick weapon. Je kan kiezen tussen de Saw Cleaver, Hunter Axe of Threaded Cane. De Saw Cleaver is een voor de hand liggende eerste keuze, maar de Hunter Axa doet meer schade ten koste van snelheid. De Threaded Cane is een wapen voor ervaren jagers en laat je best nog even aan de kant liggen.

Het tweede geschenk is je firearm of vuurwapen. Je kan kiezen tussen de Hunter Pistol of de Hunter Blunderbuss. Beginnende spelers kiezen het beste voor de Hunter Pistol, omdat deze van de twee het makkelijkst is te gebruiken. Het derde geschenk is een boek waarmee je berichten voor andere spelers achterlaat.

Wapen kiezen in Bloodborne

Verzamel je wapens en kies je uitrusting in het pauzescherm. Je primaire wapen plaats je helemaal links en je vuurwapen en in het derde vakje. Voeg de Molotov Cocktails aan je uitrusting toe door ze in één van de Quick Items vakjes onderaan het scherm te plaatsen.

Bovenaan de trap vind je het huis waar je items opslaat en je wapens upgrade en repareert. De andere functies van het huis bespreken we wanneer je ze vrij speelt. Links van de trap vind je een pop. Negeer ze voorlopog, maar weet dat je het pad links van de pop volgt je bij de Bath Messenger komt. Hier kan je later wanneer je meer Blood Echoes hebt items kopen en verkopen. Keer terug naar het beginpunt en gebruik de Yharman Headstone. Selecteer 1st Floor Sickroom.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Central Yharnam

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties