Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Healing Church Workshop verkennen en overleven

Maar verwacht geen genezing.

Tijd om in Bloodborne naar het volgende gebied, Healing Church Workshop, te gaan.

Nadat je het Blood-starved Beast hebt verslagen, ga je terug naar Hunter's Dream. Voor wat meer achtergrondverhaal ga je naar de oude man achterin de werkplaats. Als je genoeg gehoord hebt, ga je naar de Cathedral Ward lamp. Ga naar de volgende kamer, dan door een smalle opening rechts en daarna de trap op.

Wheelchair Blunder doden

Ga de lift in en ga op de drukplaat staan om omhoog te gaan. Wees voorzichtig in de volgende kamer aangezien je daar wordt opgewacht door een Wheelchair Blunder. In tegenstelling tot de eerste Wheelchair Blunder die standaard geweer had, heeft deze een mini-gun. Als hij niet gelijk schiet zodra je bij de deuropening komt, loop dan rustig terug en verschuil je in de gang. Als hij zijn eerste salvo schoten gelost heeft, ren je snel naar hem toe en maak je hem af. Hij heeft weinig health en is makkelijk te doden als je dichtbij hem bent. Open de kist aan het einde van de kamer waar je een Communion rune vindt (verhoogt het Blood Vial limiet).

Ga de trap op waar je uiteindelijk een brug ziet. Aan de andere kant daarvan bevinden zich enkele Henchmen (waarvan twee met geweren) in de kamer. Als ze je zien, rennen ze naar je toe of schieten ze op je. Als je moeite hebt die kamer te bereiken, kun je ook van een of twee de aandacht trekken en die naar de vorige kamer lokken. Daar maak je ze af. Ren over de brug en ontwijk eventuele geweerschoten.

Dood de resterende Henchmen in de kamer en open vervolgens de kist helemaal links waarin je een Bloodtinge Gemstone (2) vindt. Je betreedt nu de Healing Church Workshop.

Healing Church Workshop verkennen

Ga terug naar buiten en ga naar rechts. Aan het einde van de passage vind je een Imp. Dood de Imp en volg het pad beneden. Steek de houten brug over.

Aan de overkant laat je jezelf op een lagere brug vallen. Ga naar de plaats met houten vaten en laat je opnieuw naar beneden vallen. Je loopt een klein beetje schade op, let dus op dat het niet je dood betekent.

Zoek een bronzen kast tegen de muur. Kijk vlakbij over de rand en je ziet beneden een item. Het item ligt op een smalle balk, dus wees voorzichtig. Laat je naar beneden vallen en houd opnieuw rekening met een beetje schade. Raap een Madman's Knowledge op.

Ga naar de muur en kijk naar beneden. Je ziet een houten brug helemaal beneden. De volgende sprong kost ongeveer 50 percent van een volledige levensbalk, dus wees zeker dat je overleeft wanneer je springt. Laat je vervolgens nog een keer op een lager gelegen brug vallen en tenslotte een laatste keer tot op de grond.

Werebeast doden

Dicht bij de deur ligt een Werebeast op de loer. Gelukkig staat het naar de deur gericht en lijkt het te slapen. Sluip dichterbij en scoor met je Charge Attack een critical hit. De dood van het Werebeast elvert een een Beast rune op. Deze vergroot het een effect van beast transformation.

Open de deur en volg het pad. In een steeg aan de linkerkant vind je in de hoek een lijk met Rumpled Yharnam Hat en Sweat Clothes. Pas op voor de twee Crazed Crows die het lichaam bewaken.

Deathdealder doden

Wees erg voorzichtig, want de Death Dealer is op je huidige level een geduchte tegenstander. Het heeft een erg lange rijkweidte en deelt enorme schade uit. Het kan je naar zicht toe trekken en wordt woedend wanneer het gewond is. Als het je dood kom je in een gevangeniscel in Yahar'gul, Unseen Village terecht. Een plaats waar je pas aan het einde van de game moet zijn. Als de Death Dealer je vangt, vind je aan het einde van deze pagina een gids om Yahar'gul makkelijk te ontsnappen.

Sluip rustig naar de Death Dealer een gebruik de Charge Attack in zijn rug. De vijand verliest ongeveer de helft van zijn levenspunten en gaat in rage mode. Let tijdens het gevecht op dat de Hound en twee Henchmen vlakbij je niet in de rug aanvallen. Om te vluchten loop je naar de kamer met de Werebeast. De Hound en Henchmen zullen volgen.

Dood de Hound en Henchmen en wacht tot de Death Dealer terug op z'n plaats staat. Sluip opnieuw naar hem toe en deel opnieuw een critical hit uit. Vervolgens maak je van deze geduchte tegenstander kort werk.

Leech Warlock doden

Op de binnenplaats vind je een lichaam met Madman's Knowledge. Twee Henchmen patrouilleren over het verdere pad. Dood hen en ga langs de rechtse trap naar beneden. Je staat oog in oog met een Leech Warlock. Deze dodelijke vijanden gebruiken magie die je verlamd wanneer je te dichtbij komt of je hun aanvalt niet ontwijkt. Vervolgens grijpen ze en delen niet alleen enorme schade uit, maar stelen ook Insight. Wanneer je de eerste magische aanval ontwijkt, vuren ze vervolgens nog een enkele projectielen in je richting. Om ze te verslaan storm je snel op ze af, val slecht een paar keer aan en neem meteen terug opnieuw afstand. Op deze manier kan je hun magie succesvol ontwijken.

Sluip naar de rug van de Leech Warlock en deel met een Charge Attack een critical hit uit. Gebruik de vermelde tactiek om ze uit te schakelen of loop weg en besluip ze nog een keer langs achteren. Vlakbij de Leech Warlock vind je een lijk met een Fire Blood Gemstone. Met deze steen verstevig je wapens.

Ga terug op de trap van waar je kwam en volg het pad tot bij een lift die je naar Cathedral Ward brengt.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Vicar Amelia

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties