Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Forbidden Woods verkennen en White Church Garb vinden

Geen stilte bos.

Ga beneden aan de ingang van Forbidden Woods in Bloodborne naar links en blijf het pad volgen tot bij een Frenzied Henchman. Deze vijand is groter en sterker dan de gewone variant. Verlam hem met je geweer om het gevecht wat makkelijker te maken.

Beklim de rechtse heuvel tot je bij een lijk met een Twin Blood Stone Shard komt. Ga naar het lichaam op het middelste pad van de drievoudige splitsing. Je wordt door een Hechman aangevallen. Dood hem en raap de Pebbles op.

Forbidden Woods overleven

Ga bij de plitsing niet naar links, maar gewoon rechttoe de heuvel op. Beslup de Brute en gebruik een Charge Attack in zijn rug. Aan het einde van dit pad vind je Adept Blood Gemstone en Madman's Knowlegde items.

Ga terug naar de splitsing en neem het rechtse pad. Je komt bij de Forbidden Woods lamp. Steek deze aan en ga naar de cel aan je rechterkant. Dood de Crazed Crows en raap de Antidote op van het lijk.

Ga de brug bij de lamp op en dood beide Henchmen. Ga naar links en zoek een lichaam bij een grafzerk. Raap de Twin Blood Stone Shard op.

Ga terug naar het hoofdpad. Loop zo ver mogelijk aan de linkse kant van de weg wanneer je een een grote stapel hout tegenkomt. In het midden van het pad ligt namelijk een val die je met één klap kan doden. Houd links aan om deze te ontwijken.

Rechts is een Frenzied Henchman en verder heuvelafwaarts een groepje Henchmen en Hounds. Schakel eerst de Frenzied Henchman uit en ga naar de klif achter hem. Smijt een Pebble naar de groep onder hem, om de Hounds naar je toe te lokken. Ga de heuvel af tot bij een lijk met Thick Coldblood.

Vanuit deze positie zie je de twee dichtstbijzijnde Henchmen. Gebruik een Pebble om hun aandacht te trekken en ze te vermoorden zonder dat de hun vrienden het merken.

Wanneer ze dood zijn, ga je terug naar de klif. Spring naar beneden in de richting van de overgebleven Henchmen. Als er tijdens dit gevecht een icoon boven je hoofd verschijnt, wil dit zeggen dat je vol olie hangt. Vermijd ten alle kosten vuur. Schakel de vijanden uit en raap de Quicksilver Bullers, Blood Vials en Twin Blood Stone Shard vand e lijken op.

Ga het pad verder af tot bij een open plaats komt. Rechts in het hoge gras loopt een geheim pad. Deze leid je naar een Imp en Crazed Crows. Schakel de Imp als eerste uit.

Tonsile Stone vinden

Keer terug naar het open gebied en ga verder tot je bij een heuvel met gele bloemen komt. Blijf wandelen tot je een Frenzied Henchman ziet. Dood hem en onderzoek het smeulende huis aan de rechterkant. Binnen vind je een lijk met Beast Blood Pellets. Volg het linkse pad tot je bij een lichaam met Thick Coldblood komt.

Blijf het linkse pad volgen tot je bij een lijk met Quicksilver Bullets komt. Praat met de man in het huis met de rode lantaarn boven de deur. Hij geeft je de Tonsil Stone item. Deze heb je nodig om een gebied in de Grand Cathedral te betreden.

White Church Garb vinden

Aan de achterkant van het huis vind je een Hound en enkele van zijn vrienden in kooien. Dood eerst de loslopende Hound en vervolgens de opgesloten beesten voor ze zelf kunnen ontsnappen. Volg het pad rechts van de kooien tot je bij een Crazed Crow en Hounds komt. Beklim de ladder aan de achterkant van het huis tot je op het dak bent. Dood de drie Crazed Crows en raap de White Church Hat, White Church Garb, Surgical Long Gloves en White Church Trousers/Dress op. Deze uitrusting die je van poison beschermt, komt later nog van pas.

Keer terug naar kooien en volg het andere pad dat naar een grot leidt. Ga naar beneden en zoek een lijk met Antidotes. Blijf het smalle pad volgen. In de grote kamer vecht je met Poison Worms en Reapers. De wormen zijn dankzij hun grootte lastig, maar beschikken over weinig levenspunten.

Poison Caves overleven

Het lastigste aan de grot is het giftige gas dat boven de grond hangt. Wees altijd snel en pas op als je iets ziet bewegen. De Poison Worms zijn erg moeilijk op te merken in de mist. Gebruik dus de White Church uitrusting als je het moeilijk hebt.

Gebruik een Pebble om de aandacht van de Reaper te trekken. Bevecht hem bij de ingang en niet in het giftige gas. Rechts ligt een lijk met Frenzied Coldblood.

Blijf dicht tegen de muur en besluip de linkse Reaper. Onderweg kan je met een Molotov Cocktail van op een veilige positie een groep Poison Worms uitschakelen.

Lok de Reaper naar de ingang om hem daar te bevechten en ga naar de plaats waar hij zat. Pas op voor een groep wormen aan de rechterkant. Lok ze uit de giftige mist en dood ze.

Links zie je een klein eilandje dat gasvrij is. Loop er naartoe en ga naar de achterste muur tot je een rechts een lijk ziet. Raap de Nourishing Blood Gemstones op en keer terug naar het eilandje.

In het midden van de grot ligt een stukje land dat groen gloeit. Hier vind je rechts een lijk met Dirty Blood Gemstones. Helemaal rechts in de grot ligt nog een grot, met net daar voor een lichaam en een Reaper. Dood de Reaper en overgebleven Poison Worms.

Raap de Frenzied Coldblood van het lichaam op en ga de kleinere grot binnen. Volg het linkse pad dat je naar een ladder leidt. Klim deze en de volgende ladder op.

In het kerkhof vind je een lichaam met Coldblood Dew en een schakelaar die de poort opent. Deze doorgang brengt je terug naar het begin van Bloodborne en de linkse deur leidt je naar Iosefka's Clinic.

Keer om en ga door de poort in de rechtse hoek. Neem de linkse trap naar beneden. Versla de Infected in de binnenplaats en neem Madman's Knowledge van een lichaam nabij. Beklim de ladder links van de waterput. Dood de Crazed Crows op de daken.

Ga het gebouw aan het einde van de daken binnen, maar hou er rekening mee dat wanneer je dichterbij komt een portal opent. Ga naar links om je eerste Cranium Creature te trotseren. Deze vijand is niet moeilijk te verslaan, zo lang je er voor zorgt dat hij je niet kan grijpen.

Iosefka doden

In de volgende kamer vind je een kist met een Communion rune. Deze laat je meer Blood Vials dragen. Verlaat de kamer en ga door de gang de kamer aan de overkant binnen. Als Iosefka wil doden moet je naar links gaan. Hou er echter rekening mee dat ze je geen items meer kan geven als je ze nu vermoordt.

Gebruik een snel wapen. Val haar drie keer aan en ontwijk haar tentakel aanval. Ze gebruikt heel wat Blood Vials doorheen het gevecht, maar versla je haar door dezelfde strategie vol te houden. Ze laat de Oedon Writhe rune vallen. Hiermee krijg je voor elke visceral attack twee Quicksilver Bullets.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Forbidden Woods kanon

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties