Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Forbidden Woods kanon overleven en meer Runes vinden

Until it goes click.

Voltooi eerst het vorige deel van onze walkthrough van de Bloodborne Forbidden Woods. Open daarna de deur bij je huidige locatie en vecht aan de andere kant tegen één van de Cranium Creatures. Normaal kan je naar hem toe sluipen en een Charge Attack gebruiken. Wanneer hij dood is kan je de Cainhurst Summons van de tafel nemen. Neem dan de deur voor je om de 1st Floor Sickroom lamp te vinden, ga terug naar de Forbidden Woods en keer terug naar de plek waar je de Hounds in hun kooien vond.

Ga dan rechts achter de kooien en ga voorbij het huis. Ga nog verder tot je bij een groot rotsblok komt. Dood de Henchman die hier staat en ga dan het huis aan de rechterkant binnen om een lijk te vinden met Blue Elixir. Verlaat het huis en ga naar links, volg dan het pad aan je rechterkant. Kijk aan de achterkant van het volgende huis om nog een Death Dealer te vinden. Dood het wezen en neem dan de Blood Vials van het lijk nabij.

Forbidden Woods verkennen

Ga naar de andere kant van het gebouw en zoek naar een deur. Ga naar binnen en neem de Beast Roar van het lijk, verlaat dan het huis en ga rechtdoor tot je een bende Henchmen ziet staan op een dak. Vermoord ze, spring dan naar beneden waar er een lijk is. Dit lijk levert je een pak Molotov Cocktails op.

Spring in het water en dood de Undead Crawlers, ga dan naar links tot je bij een Frenzied Henchman bij een lijk komt. Dood de vijand en neem de Twin Blood Stone Shards. Er is een tunnel met twee lijken erin bij het water. Neem hun items, ga door de tunnel en neem dan de deur op het eind. Het lijk in deze kamer heeft Pungent Blood Cocktails.

Ga naar links en verlaat het huis. Verschillende Henchmen staan verderop op je te wachten. Dood ze en pas op voor de houten planken op de grond; dit zijn vilstrikken. Het huis voor je heeft nog meer Henchmen erin. Als ze dood zijn kan je Pungent Blood Cocktails nemen van hun lijken.

Dood de patrouillerende Henchman en dan de vijand die bij het huis rechts staat. Dichbij is er een lijk met vijf Blood Vials. Als je bij het lijk staat, draai je om tot je een stenen ingang ziet bij de rechterkant van het huis. De poort heeft een booby trap, maar als je naar rechts gaat zie je dat je weer uitkomt bij de Hounds in hun kooien.

Daar moet je nog niet naartoe gaan, dus ga in de plaats daarvan naar het vuur waar de Henchmen waren en kijk voor een pad aan de linkerkant. Zo kan je achter de huizen geraken waar nog een Henchman rondwandelt. Dood hem en neem dan de weg rond naar de ingang van het tweede huis. Ga naar binnen en neem de Beast Blood Pellets van het lijk.

Ga terug naar het vuur en neem dan het linkerpad tot je aan het water bent. Ga helemaal naar de andere kant, neem dan het eerste pad op je linkerkant. Je komt bij verschillende Henchmen die je meot doden voor je een houten platform naar een dak opgaat en nog een Henchman moet doden - pas wel: deze kerel heeft een wapen.

Kanonnen ontwijken en uitschakelen

Wandel het pad af, maar bereid je voor op kannonskogels. Als je erdoor geraakt wordt ga je bijna zeker dood. Ga het tweede huis van links binnen en dood de twee Henchmen. Ga dan het laatste huis aan je rechterkant binnen en vecht tegen nog een Henchmen. Het laatste huis links heeft een Frenzied Henchman en een lijk met vier Beast Blood Pellets.

Gebruik de huizen om de kannonskogels te vermijden en dood dan de Henchman die het kannon bedient. Ga het huis voor je binnen, maar kijk eerst eens naar het lijk - die heeft een Twin Blood Stone Shard.

Eenmaal je in het huis bent, ga je naar beneden en neem je het linkse pad en ga je de deur door. Spring naar beneden en dood de Frenzied Henchmen. Neem dan de ladder naar de smalle gang boven je. Ga de planken over en neem dan de Poisen Knives van het lijk links. Ga de deur dood en neem enkele extra Poison Knives.

Spreek tegen de kerel aan de rechterkant en zeg dat hij naar de kapel moet gaan. Hij geeft je twee Pungent Blood Cocktails. Ga nu weer naar binnen, ga naar het laatste tandwiel en spring dan op het platform waar een lijk ligt. Neem het Cannon en spring dan naar beneden. Ga naar het midden van de kamer, het platform af en dood de Mutant Henchman.

Mutant Henchman doden

Deze nieuwe beesten hebben veel meer health dan de gewone Henchmen die je tot nu bevocht. Wanneer hun health laag is, beginnen ze te muteren. Die mutatie kan je vergiftigen en het bereik vergroot ook.

Neem de Madman's Knowledge van het bijzijnde lijk en ga dan naar de andere kant van dit deel. Er is een lift hier, maar je kan het nog niet gebruiken. Ga de brug over tot je een nieuwe Mutant Henchman tegenkomt. Dood hem en ga dan het platformen op naarh et huis rechts. Stap op de lift en ga de trappen op tot je een lijk met vier Antidotes ziet. Open de poort voor je en je komt weer bij de Forbidden Woods lamp.

Ga met de lift naar beneden en verlaat het huis. Beklim de heuvel links. Hier is een lijk met een Twin Blood Stone Shard. Ga terug naar beneden en neem het pad met nog een lijk met Frenzied Coldblood.

Snake Clusters doden

Ga nu het pad af tot je Snake Clusters ziet. Deze wezens hebben een giftige aanval maar hebben weinig health en zijn vatbaar voor stun. Dood ze zo snel mogelijk en vind op het lijk links enkele Shining Coins. Kijk links van de achterkant van het lijk om nog Snake Clusters te vinden.

Ga naar links en ga voorwaarts tot je nog meer Snake Clusters ziet. Er is ook een lijk met een Twin Blood Stone Shard. Rechts zijn er nog meer slangen en ook een lijk met twee Twin Blood Stone Shards en Madman's Knowledge. Dood alles en doorzoek de lijken.

Dicht bij het vuur is er een Mutant Henchman en nog slangen. Dood en doorzoek alles, ga dan naar links tot je een Snake Cluster ziet en neem dan het centrale pad.

Ga naar rechts zodra je kan en dood de Snake Clusters en Mutant Henchman die een lijk bewaken. Neem de voorwerpen en wees dan klaar om een Giant Snake Cluster te bevechten. Ga echter eerst naar rechts om Snake Clusters te zien die een lijk bewaken. Neem de Twin Blood Stone Shard wanneer ze dood zijn.

De Giant Snake Cluster kan je moeilijk stunnen. Ga dichtbij, sla enkele keren en vermijd dan de aanvallen. Pas op voor het gif dat ze spuwen - probeer te ontwijken. Geukkig hebben ze wezens weinig health.

Kijk dan rechts en neem Thick Coldblood van het lijk. Ga terug en dan naar links en dood de Giant Snake Cluster. Deze heeft kleinere vrienden bij zich, maar je kan ze naar het vuur lokken om ze zo te doden. Lukt dat niet, gebruik dan Molotov Cocktails of Pebbles voor de kleine slangen.

Ga rechtdoor en dood alles. Ben je bij het water, dood dan de Pig en ga links. Blijf links tot je aan een grot komt. Hier zijn er otwee Cranium Creatures, alvorens je Mutant Cranium Creatures moet bevechten - deze kunnen magische raketten naar je schieten maar hebben weinig health.

Dichtbij ligt een Anti-Clockwise Metamorphosis rune. Ga dan verder in de grot. Net voor het Mutant Cranium Creature ligt er Madman's Knowlege op een lijk. Ga dan nog verder.

Verlaat de grot en ga het water over tot je opnieuw op vaste grond staat. Neem het pad naar boven rechts en dood de Mutant Henchman. Blijf naar het gebouw gaan, gebruik dan de lift om bij een vroegere kamer uit te komen. Je hebt opnieuw een shortcut.

Ga het gebouw uit en terug naar het water. Ga naar links tot je bij een grote boom komt. Ga door de wortels en het water tot je Undead Crawlers en een lijk ziet. Dood hen en neem de Dissipating Lake rune.

Ga door het water tot je het Crazed Pig en de Undead Crawlers verslaat. Neem de Sharp Blood Gemstone op het lijk links, ga dan door de vuren tot je bij een kruispunt komt. Links is het baasgevecht. Ga nu echter naar rechts en dood de Mutant Henchman. Neem de Clockwise Metamorphoses rune van het lijk, ga dan terug en neem het linkse pad voor het baasgevecht.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Shadow of Yharnam

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties