Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Forbidden Woods ingang en paswoord vinden

Wat is het geheime woord?

Tijd om in Bloodborne naar het volgende gebied, Forbidden Woods, te gaan.

Keer terug naar de Grand Cathedral lamp en onderzoek het object op het altaar aan de andere kant van de kamer. Je ziet een filmpje waarin je het paswoord van de Cathedral Ward deur krijgt.

Verlaat de kamer en dood beneden de Axe Reaper en vijf Gravekeepers. Ga naar links en dood de Hound. Trek aan de hendel beneden aan de trap om de poort te openen. Twee Axe Reapers patrouilleren het kerkhof. Maak het jezelf makkelijk en lok ze één voor één naar je toe.

Ingang Forbidden Woods vinden

Raap van alle lijken in het kerkhof vijf Madman's Knowledge op. Ga naar de poort aan de andere kant. Aan de rechterkant liggen een Gravekeeper met een vlammenwerpen en één met een magische lantaarn op de loer. Ook zie je een lijk dat bewaakt wordt door een Crazed Crow. Dit lichaam bevat Thick Coldblood.

Links vind je eveneens Thick Coldblood. Dood alle vijanden en raap alle items op. Onthoud de poort, want hier keren we later nog op terug. Ga rechts twee trappen af tot je bij een lijk komt met 12 Poison Knife.

Neem de linkse trap tot je bij een paar Gravekeepers komt. Moest je het eerder vergeten zijn, kan je hier nog steeds van een lijk de Hunter Attire oprapen. Hoewel dat je nu al een betere uitrusting in Hunter's Dream kan krijgen.

Blijf niet te lang treuzelen, want er verschijnt snel een portal. De linkse trap leidt je terug naar de Chapel. Als je niet in de Hunter's Dream moet zijn, keer dan terug naar de poort waar je met de Axe Reaper vocht.

Curtsy gesture en Blood of Arianna vinden

Ga de trap af en naar de linkse kant van de kamer beneden. Klop op de deur en praat twee maal met de vrouw. Je stuurt ze nu naar de kapel. Keer terug naar de kapel en je vindt haar in een stoel. Praat met haar en je krijgt het Curtsy gebaar en Blood of Arianne. Dit bloed geneest je en vergroot je stamina herstel snelheid.

Volg de straat in tegenovergestelde richting en je wordt door een Henchman aangevallen. Iets verder op liggen een Henchman met een geweer en een Half-Beast op de loer. Dit beest is een sterkere versie van de Henchman met een iets grotere reikwijdte.

Poison Knife vinden

Blijf de straat volgen voorbij de rode lantaarns tot je bij enkele trappen komt. Aan de voet van de trap kom je onder vuur. Schuil in de linkse nis een raap de 18 Poison Knife op.

Loop de trap op en neem de volgende trap links. Vermoord het groep Henchmen en een Half-Beast. Slechts één Henchman heeft een geweer, dus je schakelt ze makkelijk uit.

Bovenaan vind je enkele lijken en een Leper en Crazed Crow. Negeer de vijanden en raap de Blood Vials en Thick Coldblood (4) op. Klim links op een ladder.

Je vindt hier een notitie. Lees het en keer terug naar de hendel en de poort in het kerhof met de twee Axe Reapers. Trek aan de hendel om de poort te openen. Ga de trap af en dood de Axe Reaper. Naast de volgende poort ligt een lijk met twee Blood Stone Shards.

Monocular vinden

Ga door de poort en schakel de Crazed Crows en twee Brutes uit. Zoek rechts voor een lichaam met een Monocular. Eens lens om in te zoomen. Draai je om en ga naar links waar je een Crow naast een lijk vindt. Raap drie Blood Stone Shards op.

Iets verderop staat een Reaper met een gigantische bal en ketting te zwaaien. Loop hem echter voorbij en schakel zo snel mogelijk de Imp achter hem uit. Stort je daarna op de grote vijand. Raap links vijf Blood Stone Shards op.

Ga naar rechts en neem vervolgens de linkse trap naar beneden. Hoewel dat de vazen er verleidelijk uit zien, bevatten ze niets. Ga aan het einde van de kamer naar rechts en haal een Tempering Blood Gemstone uit de kist. De deur vlakbij kan je niet openen. Keer terug naar het kerkhof waar je met de twee Axe Reapers vocht.

Links is een gang. Volg deze tot je bij een balkon komt met een Infected en een Crazed Crow. Sla rechts van het balkon het puin uit de weg en je vindt een lijk met twee Twin Blood Stone Shards. In de kamer aan de andere kant van het balkon vind je 12 Shining Coins.

Volg de rechtse gang. Als je Vicar Amelia hebt verslagen en het paswoord op het altaar hebt gelezen, wacht de Hunter die je eerder tegenkwam op het balkon. In het midden van het balkon ligt een lijk met twee Tempering Blood Gemstone.

Paswoord van Forbidden Woods gebruiken

Praat met de Hunter om wat meer van het verhaal te weten te komen. Doorzoek rechts het lijk voor Antidote. Ga de trap of tot je bij een deur komt. Als alles goed is gegaan heb je het paswoord.

Praat met de man in de stoel en je krijgt Madman's Knowledge. Ga de trap rechts af, vervolgens door een deur en tenslotte nog wat trappen naar beneden. Je hebt de Forbidden Woods bereikt.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Forbidden Woods

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties