Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Father Gascoigne doden en zijn beast form overleven

Beestachtige baas.

Father Gascoigne is de tweede baas van Bloodborne. Als beloning om hem te verslaan, krijg je de Oedon Tomb Key

Father Cascoigne is een hunter en hij vecht dan ook als een echte hunter. Hij beschikt over ongeveer dezeflde aanvallen als jezelf. Dit wil zeggen dat je combo's twee tot vier aanvallen moet ontwijken en dat hij jouw aanvallen met zijn geweer probeert te onderbreken.

Father Gascoigne verslaan

Wanneer Father Gascoigne niet verlamd is, val je twee keer met een normale aanval aan en waarna je snel zijn geweerschot ontwijkt. Als je dit patroon onder de knie hebt is het redelijk makkelijk om steeds twee aanvallen te doen, te ontwijken, nogmaals twee aanvallen te doen en vervolgens je staminabalk opnieuw te vullen. Probeer in het goede ritme te geraken.

Tiny Music Box gebruiken

Als je de Tiny Music Box onderweg hebt opgeraapt, is dit gevecht een stuk makkelijker. Wanneer je de Tiny Music Box gebruikt, verkrampt Father Gascoigne van de pijn. Gebruik deze tijd om in zijn rug een Charge Attack uit te voeren en een critical hit te scoren. Je moet de muziekdoos echter redelijk dicht bij de eindbaas gebruiken, dus doe het bij voorkeur meteen na dat je een aanval van hem ontwijkt.

Je kan de Tiny Musical Box ongeveer drie keer gebruiken vooraleer Father Gascoigne in een monster verandert. Dit gebeurt wanneer hij ongeveer de helft van zijn levenspunten verliest. Daarna kan je de muziekdoos nog maar één keer gebruiken.

Father Gascoigne als een monster verslaan

Als beest is de eindbaas veel agressiever, maar kan hij ook je aanvallen niet langer onderbreken. Gebruik je eigen geweer om hem te verlammen net wanneer hij zijn aan val oplaadt.

Blijf dicht bij het beest, maar neem meteen afstand wanneer hij een serie van klauwaanvallen uitvoert. Deze combo doet op korte tijd erg veel schade, dus let extra goed op. Wanneer je te veel afstand neemt, springt Father Gascoigne met een verschroeiende aanval naar je toe.

Maar als je er voor zorgt dat je zo veel mogelijk achter zijn rug blijft, heb je met deze eindbaas weinig last. Een ander trucje is om steeds rond de grafzerken te cirkelen, zodat Father Gascoigne je niet kan raken. Pas echter op, in beestvorm hebben zijn aanvallen een lange reikwijdte en gaan ze door de grafzerken heen, ook al lijken ze zijn aanvallen tegen te houden.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Cathedral Ward

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties