Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Central Yharnam verkennen en overleven

Welkom in Yharnam.

Welkom in Central Yharnam, het eerste grote gebied in Bloodborne. Ga naar boven en spreek aan de deur met Iosefka. Aan het einde van het praatje krijg je Iosefka's Blood Vial. Keer terug naar de Central Yharnam lamp. De vijanden verschijnen opnieuw wanneer je de Hunter Dream bezoekt, maar ze zijn met je nieuwe wapens makkelijk te verslaan.

Ga naar het raam links van de rode lantaarn een stukje verder. Praat twee maal met Gilbert en je krijg het Flamesprayer wapen. Ga naar rechts en de trap naar beneden. Doorzoek het lichaam voor acht Pebbles en ga verder langs het rechtse pad. Aan het einde van de brug word je door een Agile Henchman van achter de rommel op de rechterkant aangevallen. Blijf rechts gaan en daal tenslotte een trap af.

Agile en Shielded Henchmen doden

Om de hoek zit een Agile Henchman op de grond met een Shielded Henchman net achter hem. Schakel ze beide uit en neem de rechtse trap naar beneden. Hier vind je talloze patrouillerende Henchmen. Ga naar links. Je komt hoogstwaarschijnlijk een patrouille tegen. Hier voorbij vind je aan je linkerkant een plaats die door kisten is geblokkeerd.

De kisten vernietig je door enkele aanvallen. Achter de hindernissen zit echter een Hooded Bruiser op je te wachten. In tegenstelling tot de andere vijanden die je tot nu toe trotseerde, is de Hooded Bruiser heel wat moeilijker. Je normale aanvallen verlammen hem zelfs niet.

Hooded Bruisers doden

Lok de Bruiser naar het hoofdpad. Ontwijk zijn aanvallen en Charge Attack hem langs achter. Hij is nu verlamd waardoor je veel schade kan toedienen. Versla de Hooded Bruiser en neem van zijn lichaam één Tempering Blood Gemstone. Met deze Gemstones upgrade je wapens.

Ga terug de andere kant op en schakel onderweg de patrouilles uit. Ga de trap net voor de koets op. Je vindt vier Molotov Cocktails achter de waterput. Ga terug naar beneden en ga de trap aan de rechterkant van de koets naar boven. Ga naar links en let op een lichaam aan de rechterkant. Opgepast wanneer je het lichaam benadert: er ligt achter de hoek een Henchman op de loer. Schakel de vijand uit neel van het lichaam één Blood Stone Shard. Deze Shards gebruik je eveneens bij het upgraden van je wapens.

Neem de trap terug naar beneden en ga naar rechts. Blijf deze richting volgen via het hoger gelegen pad. Aan je linkerkant zie je een trap vol Henchmen, maar deze negeer je nog even. Schakel de laatste Henchman op het hoger gelegen pad uit en doorzoek een lijk aan de rechterkanrt voor vijf Quicksilver Bullets.

Ga naar het lager gelegen gedeelte langs de trap die je net negeerde. Aan het kampvuur trotseer je veel vijanden en een Hound. Gevaarlijker zijn echter de Henchmen met projectielwapens op het hoger gelegen gedeelte achter het vuur. Vecht zo dicht mogelijk bij de trap om buiten hun gezichtsveld te blijven.

Als je iedereen hebt vermoord, vind je twee Blood Vials op het lijk bij de grote deur. Neem de trap rechts van het kampvuur naar boven. Hier vind je meer vijanden en een lijk met een Coldblood Dew (350 Blood Echoes). Blijf verder gaan tot je een lichaam vindt met twee Blood Vials.

Brick Brute en Crazed Crows doden

Ga door de tunnel en vernietig de rommel links aan het einde. Hier vind je een lichaam met een Blood Stone Shard. Blijf het pad volgen tot aan het einde en neem de trap rechts naar beneden. Links wordt je aangevallen door drie Crazed Crows. Achter de Crows staan drie kisten. Vernietig deze en je vindt een lijk met twee Oild Urns.

Ga naar de andere kant van het gebied, waar je een Brick Brute vindt. Ontwijk zijn aanval en val hem aan van de zij- of achterkant. Neem wat afstand en herhaal het proces tot je hem verslaat. Raap vier Molotov Cocktails en een Torch op van de twee lichamen.

Keer om en neem de trap aan de rechterkant. Negeer voorlopig de vijanden op de tweede trap en ga naar rechts. Net voor de poort vind je een lichaam met een Coldblood Dew. Ga terug de trap op die je zo net nog negeerde. Je trotseert twee Hounds en een handjevol Henchmen, waarvan één met een projectielwapen. Focus eerst op de Hounds en blijf bewegen om de projectielen te ontwijken.

Aan de linkerkant van het gebied vind je een bank waartegen een lijk leunt. Verzamel van het lijk zes Blood Vials. Neem de trap aan de andere kant in de richting van een brug. Rechts bevinden zich twee Nether Beasts. Bekamp ze niet tegelijk. Werp een Molotov Cocktail naar het dichtsbijzijnde beest om het te lokken. Ga echter de trap niet af, want dan heb je te weinig ruimte om de aanvallen te ontwijken.

Schakel beide vijanden uit, draai je om en zoek in de rechtse hoek naar een lijk met een Blood Stone Shard. Ga de trap af en breek door de rommel aan de linkerkant. Hier vind je een lichaam met een Blood Stone Shard. Ernaast ligt een lijk met 10 Pebbles. Ruim de rommel aan het einde van het pad op om nog een Blood Stone Shard te vinden.

Voorbereidingen baasgevechten

Ga terug de trap op en volg het pad waar de Nether Beasts waren. Let op de trappen aan beide kanten waar Henchmen verschijnen als ze je horen. Dit pad leidt naar de Cleric Beast eindbaas. Maar eerst neem je de eerste trappen aan de linkerkant. Schakel alle Henchmen uit en zoek in de donkere kamer een lichaam met Coldblood Dew.

Neem bij de ingang de trap naar beneden. De Wheelchair Blunder twijfelt niet om je onder vuur te nemen, dus ga zo snel mogelijk in de aanval. Raap twee Pungent Blood Cocktails op van een lichaam en lees de notitie op de kast in de hoek.

Open de deur tegenover de de trap. Vermoord de Henchmen en doorzoek het lijk vanboven aan de trap voor een Blood Stone Shard. Ga de volgende trap op en open de poort naar de lamp. Deze binnenweg gaat ongetwijfeld nog van pas komen.

Ga terug naar de brug op weg naar de Cleric Beast eindbaas. Aan het einde van de brug staat een Brick Brute en drie Crazed Crows. Trakteer ze op een Molotov Cocktail waarmee je de Crows meteen uitschakelt. Vermoord de Brute en ga het pad af tot bij de Cleric Beast baas.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Cleric Beast

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties