Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Cathedral Ward verkennen en Hunter Attire vinden

Gotisch, echt gotisch.

Tijd om in Bloodborne naar het volgende gebied, Cathedral Ward, te gaan.

Wanneer Father Gascoigne is verslagen, steek je de Tomb of Oedon lamp aan. Neem de trap aan de rechterkant. Voordat je de poort opent met de Oedon Tomb Key, ga je naar de linkse hoek. Zoek een opening in het hek. Laat je op het lager gelegen dak vallen en raap van een lichaam een Red Jeweled Brooch op. Deze gebruik je om wapens te upgraden. Je kan dit sieraad ook naar het raam waar je de Tiny Music Box kreeg brengen, maar dan krijg je geen beloning in de plaats.

Laat je in het kerkhof vallen en neem terug de trap op en vervolgens door de poort. Ga de volgende trap op en door een smalle opening aan je rechterkant. Klim op de ladder in de rechtse hoek. In de kist in de linkse hoek vind je een Blood Gem Workshop Tool. Dit stuk gereedschap voegt Blood Gem wapen upgrades toe aan de werkbank in Hunter's Dream. Neem de trap naast de kist en open de deur.

Cathedral Ward overleven

Activeer de Cathedral Ward lamp en praat twee maal met de vrouw op de vloer. Ga terug naar Hunter's Dream en ga naar de Central Yharnam lamp. Hou in je achterhoofd dat alle vijanden opnieuw verschijnen.

Ga door de rechtse poort en neem twee trappen naar beneden. Ga naar de links waar je twee Brick Brutes tegenkomt. Ga op de trap in de linkse hoek en vervolgens een linkse trap naar beneden. Dood de Hounds en ga de linkse trap af.

Triump gesture vinden

Steek de brug over en klop op de deur naast de rode lantaarn. Vertel de vrouw over de Oedon Chapel. Ga terug naar de kapel en praat opnieuw met de vrouw op de vloer. Je ontvangt het Triumph gebaar.

Gravekeepers doden en de Hunter Attire set vinden

Ga voorbij de lamp en neem de trap naar beneden. Ga door de linkse doorgang. Je stoot op Gravekeepers in het kerkhof. Deze vijanden hebben meer levenspunten dan de tegenstanders die je tot nu toe trotseerde en ze worden niet verlamd door je normale aanvallen. Hou je dus klaar om hun aanvallen tijdig te ontwijken.

Zoek achter een boom aan de rechterkant een lijk met een Top Hat, Hunter Garb, Hunter Gloves, en Hunter Trousers. Raap deze uitrusting zo snel mogelijk op, voordat een portal opent waar je niets mee wilt te maken hebben.

Links aan de overkant van het kerkhof ligt een lijk met zes Blood Vials. Neem aan de linkerkant het pad naar beneden. Blijf de trap naar beneden volgen tot je enkele Hecnhmen en een Hound tegenkomt. Schakel ze uit en zoek helemaal rechts twee lijken met Coldblood Dew en vier Molotov Cocktails.

Ga de trappen links op maar pas op voor de twee Hounds en Henchman met geweer bovenaan. De Hounds vallen je waarschijnlijk aan voordat je helemaal bovenaan bent dus wees klaar. Wanneer je bovenaan bent, open je de deur rechts van je. Uiteindelijk vind je rechts van je een hendel. Activeer deze om iets in het lagere gebied te bewegen.

Alfred vinden

Doorzoek het lijk links van de hendel om nog een Madman's Knowledge te vinden. Ga vervolgens terug naar de vorige kamer en ga door de gang rechts van je. Ga de trap aan je rechterkant af en spreek tegen Alfred. Hij knielt aan het altaar. Als je met hem samenwerkt krijg je drie Fire Papers en Pray. Pray is een gebaar, met Fire Paper kan je vuur toevoegen aan je wapens.

Old Yharnam lamp vinden

Ga terug de trap op en ga de kamer bovenaan in. Ga vervolgens recht vooruit door de gang. Ga dan de trap links van je af. Ga de gang door bovenaan de trap in het midden van het volgende gebied. Je bent terug in de kamer waar je daarnet de hendel overhaalde. Er is een nieuwe trap vrij gekomen nu. Voordat je naar beneden gaat, dood je echter best nog even de Henchman aan de andere kant van de kamer en neem de Madman's Knowlegde van het lijk daar in de buurt.

Ga nu de trap af en neem links de Tempering Blood Gemstone (1). Ga door de gang en de trap af om een Nether Beast te vinden in de kamer. Maak deze af en neem dan weer de trap naar beneden. Onderaan vind je een ladder. Ga deze ladder af en ga de trap omhoog die je daar vindt. Neem de vier Antidotes. Zij genezen je van vergif.

Ga de trap terug af, en neem vervolgens opnieuw een trap naar beneden. Je komt in een kamer terecht. Activeer de Old Yharnam lamp en ga de kamer rechts in. Breek de potten aan de ingang om drie Pungent Blood Cocktails te vinden. Ga terug naar de kamer met de lamp. Aan de andere kant zie je een grote deur.

Lees het briefje dat zegt dat je niet welkom bent, en doe vervolgens toch maar de deur open. Het is niet alsof je tot hiertoe wel welkom was! Welkom in Old Yharnam.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Old Yharnam

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties