Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Blood-Starved Beast doden en zijn gif overleven

Bloeddorstig beestje.

Blood-Starved Beast is de derde baas van Bloodborne. Als beloning om hem te verslaan, krijg je de Pthumeru Chalice

Het Blood-starved Beast lijkt op het eerste gezicht een eenvoudig gevecht, maar zorg ervoor dat je voldoende Antidotes bij je hebt. Je kan er helaas maar tien tegelijkertijd bij je houden, dus zorg ervoor dat je ook de nodige Blood Vials in bezit hebt. Het is ook een goed idee naar de langeafstandsversie van je wapen over te schakelen. Het Blood-starved Beast is namelijk erg lenig, kan ver springen en beweegt veel. Met je wapen in verlengde modus maak je het jezelf een stuk gemakkelijker hem te raken.

Blood-Starved Beast verslaan

Voor het eerste gedeelte van het gevecht ren je op het Blood-starved Beast af en wacht je totdat hij aanvalt. Probeer door te ontwijken achter of naast hem te komen zodra je een van zijn armen ziet bewegen. In de meeste gevallen moet je maar één keer wegduiken, zeker als je erachter kan geraken. Het Blood-starved Beast beweegt namelijk bij elke aanval zodanig ver dat je met één ontwijkmanoeuvre ver uit zijn aanvalsgebied bent. Dit kan echter ook een probleem vormen, omdat je dan niet dicht genoeg bent om aan te vallen.

Het Blood-starved Beast heeft een aantal verschillende aanvalspatronen. Als je direct voor hem staat, pakt en bijt hij je. Hierdoor wordt je vergiftigd en dit veroorzaakt veel schade. Het is dus beter om deze aanval koste wat het kost te vermijden.

Als je iets meer afstand houdt, springt het Blood-starved Beast naar voren met een reeks slaande bewegingen. Het is verstandig een aantal keren te ontwijken om ze deze aanval te ontlopen. Het Blood-starved Beast gebruikt tevens een of twee uithalen die gemakkelijk te ontwijken zijn en je voldoende ruimte geven hem vervolgens van dichtbij aan te vallen.

Wanner het Blood-starved Beast van veraf op je af springt, kun je met de juiste timing de aanval ontwijken en hem met een Charge Attack in zijn rug aanvallen, gevolgd door een critical strike. Het timen is best lastig, maar vooral jezelf op de juiste manier opstellen om deze aanval uit te kunnen voeren is de grootste uitdaging. Dat het beest veel beweegt maakt het ook niet bepaald gemakkelijker. Maak je overigens niet teveel druk om de critical strike aangezien je met een drie-hit combo bijna evenveel schade toebrengt.

Kort samengevat blijf je in het eerste gedeelte van het gevecht zo dicht mogelijk bij het Blood-starved Beast. Ontwijk zijn aanvallen terwijl je hem met de langeafstandsversie van je wapen een of twee klappen geeft, of een zowel goed geplaatste als goed getimede Charge Attack met critical strike uitvoert.

Gif van Blood-Starved Beast ontwijken

Wanneer het de gezondheid van het Blood-starved Beast lager dan vijftig procent is, stop hij even en gaat hij op zijn achterste poten staan. Als je dit ziet, neem dan direct zoveel mogelijk afstand. Het beest staat dan namelijk op punt gif te spuwen. Als je te dichtbij staat, mept hij je weg en is de kans groot dat hij je tevens vergiftigt. Hierna wordt het gevecht aanzienlijk lastiger.

Er sproeit allemaal vloeistof uit het Blood-starved Beast. Dit is giftig en lekt nog sneller dan eerder. Als je in de buurt van het beest komt, wordt je langzaam vergiftigd. Dit kun je zien aan de balk boven je hoofd. Hoe groter de balk, des te groter de kans is dat je volledig vergiftigd wordt en je sneller levenskracht verliest. Als de balk helemaal vol is, neemt je gezondheid in rap tempo af.

Wanneer de balk verschijnt en je nog voldoende gezondheid hebt, gebruik dan geen Antidote. Je hebt er namelijk maar tien en die heb je hard nodig zodra de balk vol is. Het is helaas onmogelijk veel schade toe te brengen zonder daarbij dichtbij het beest te komen. Je wordt hoe dan ook vergiftigd. Gebruik zoveel mogelijk Blood Vials aangezien je er daar twee keer zoveel van hebt. Als de balk voor meer dan de helft volloopt, gebruik je een Antidote. Er liggen ook drie Antidotes achter het standbeeld aan de andere kant van de kamer. Deze kun je als laatste redmiddel gebruiken.

Als je de balk ziet, is het verstandig afstand te nemen van het Blood-starved Beast om te healen, een Antidote te gebruiken of de balk te laten teruglopen. Tijdens dit gedeelte van het gevecht is het beest echter agressiever dan het eerste gedeelte, waardoor het lastig is afstand te houden. Houd hem daarom altijd gelockt om te zien waar hij is. Houd daarbij met meerdere dodges afstand.

Hoewel je zoveel mogelijk schade wilt toebrengen, is het beter zo min mogelijk risico te nemen. Ga naar het beest, sla een of twee keer en ga dan weer zo snel mogelijk van het beest weg. Het is nog steeds mogelijk een Charge Attack met een critical strike uit te voeren, maar doordat het Blood-starved Beast continu beweegt blijft dit lastig. Je moet dus regelmatig ontwijken. Gebruik de Antidotes en Blood Vials wijselijk om zo lang mogelijk in leven te blijven en het beest af te maken.

Zodra je het beest verslagen hebt, steek je de Church of the Good Chalice Lamp einde van de kamer aan. Trek dan om het standbeeld om de drie Antidotes te pakken, indien je dat nog niet gedaan hebt.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Healing Church Workshop

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties