Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloodborne - Amygdala doden en haar aanvallen overleven

Diep in je hoofd.

Amygdala is de tiende baas van Bloodborne. Als beloning om hem te verslaan, krijg je de Ailing Loran Chalice.

Eindelijk is het zover: je gaat met een Giant Being vechten. Je hoeft je niet langer te verstoppen of hun aandacht ontwijken. Deze baas heeft een groot arsenaal aan verschillende aanvallen, dus wees voortdurend op je hoede.

Amygdala verslaan

Tijdens dit gevecht komen wapens met een groot bereik extra van pas. De Threaded Cane is ideaal dankzij zijn snelheid en bereik, maar met een Hunter Axe is weer wat moeilijker omdat het zo traag is.

Amygdala heeft een heleboel armen. Het is de bedoeling dat je haar ledematen of hoofd aanvalt. Spijtig genoeg zijn dit ook de moeilijkste plaatsen om te raken. De benen zijn relatief makkelijk te raken, want ze zijn traag en bevinden zich altijd op de grond. Het hoofd komt enkel even naar beneden na specifieke aanvallen en de armen bevinden zich bijna constant in de lucht. Daarom is de Threaded Cane zo handig. Door het grote bereik kan je de armen aanvallen, ook als ze in de lucht hangen. Het wapen maakt het ook makkelijk om na aanvallen meteen op het hoofd af te stormen.

De beste plaats om met Amaygdala te vechten, is bij de armen aan de zijkant. Vanuit deze plaats en hoek ben je veilig voor de frontale en AOE aanvallen, terwijl je dicht genoeg staat om schade uit te delen. Tijdens het begin van het gevecht moet je enkel Amaygdala's zijwaartse slag ontwijken. Soms schiet de baas ook lasers uit haar hoofd, maar deze kan je makkelijk ontwijken.

Amygdala springt in de lucht en wil op je landen. Of ze probeert je te vermorzelen wanneer je te dicht bij haar voeten komt. Wanneer je de helft van haar levenspunten vernietigt, rukt ze twee armen uit en begint ze hiermee te zwaaien. Dit vergroot haar bereik aanzienlijk, maar je bent nog steeds aan de zijkant veilig. Blijf haar armen en hoofd aanvallen.

De laserstraal wordt ook groter, maar is niet veel moeilijker te ontwijken dan de vorige. Na een laseraanval is Amygdala's hoofd erg dicht bij de grond. Het blijft daar niet lang, maar als je snel bent krijg je toch de kans om aan te vallen. Dit veroorzaakt aanzienlijke schade en is ook de beste manier om het gevecht snel te beëindigen.

Wanneer Amygdala is verslagen, neem je de trap naar boven en steek je de Amygdala's Chamber lamp aan.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Nightmare of Mensis

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties