Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bloober Team: "Silent Hill 2 remake blijft trouw aan de originele game"

Kiest de veilige route.

Ontwikkelaar Bloober Team heeft zijn visie voor de Silent Hill 2 remake toegelicht. In een interview met DreadXP vertelt marketing chief Anna Jasińska dat de remake 'trouw blijft aan de oorspronkelijke game'.

Volgens Jasińska worden enkel de delen van de game die echt niet goed oud geworden zijn, gronding aangepakt. "De focus ligt op het terugbrengen van de bijzondere sfeer uit Silent Hill 2", aldus Jasińska.

Wat de gameplay betreft, komen er wel enkele aanpassingen: "een grote verandering is het gebruik van een over-de-schouder-perspectief. Daarvoor hebben we ook enkele iconische scènes en het volledige vechtsysteem moeten aanpassen."

Al bij al kiest de ontwikkelaar volgens Jasińska voor een 'veilige aanpak', maar heeft hij tegelijk geen schrik om 'zaken aan te passen die gedateerd zijn'.

De Silent Hill 2 remake is vorig jaar aangekondigd. Momenteel is het nog niet geweten wanneer je met de game aan de slag kunt. Intussen is het wel duidelijk dat Silent Hill 2 remake niet naar Xbox-consoles komt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Silent Hill 2 Remake

Video Game

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties