Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard wil Warcraft 3 opnieuw uitbrengen

UPDATE: Blizzard komt met officieel statement.

UPDATE: Blizzard heeft een verklaring bij gamesite GameSpot afgelegd:

"We hebben technici nodig om onze oude games werkende te houden. Blizzard heeft een lange voorgeschiedenis wat betreft het bijhouden van alle titels in onze catalogus".

"Onze oudere games worden tot op de dag van vandaag gespeeld. We willen ervoor zorgen dat de communities rondom onze games kunnen blijven bestaan", aldus Blizzard.

Oorspronkelijk bericht: Blizzard Entertainment neemt op dit moment mensen aan om te werken aan heruitgaven van een aantal oude games. Dat meldt een gebruiker op internetforum NeoGAF.

In het bericht van Blizzard worden meerdere games met naam genoemd. Zo staan StarCraft, Warcraft 3 en Diablo 2 op de lijst voor een heruitgave.

"De intense multiplayer, oneindige herspeelbaarheid en hartveroverende verhalen zijn kwaliteiten die alle drie de games bevatten" aldus Blizzard. "Door de evolutie van de besturingssoftware, hardware en online services is het echter moeilijk geworden om deze games nog te spelen".

Daarom wil Blizzard Entertainment StarCraft, Warcraft 3 en Diablo 2 opnieuw uitbrengen, zodat ze te spelen zijn op hedendaagse computers. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de heruitgaven van deze games worden uitgebracht.

Lees hier Mathijs zijn preview van StarCraft 2: Legacy of the Void die op 10 november uitkomt voor pc.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Over de auteur

Kurt Brunenberg avatar

Kurt Brunenberg

Redacteur

Kurt is al vanaf de vroege jaren 90 bezig met gamen. Alles is begonnen met Super Mario Bros op de NES. Speelt sindsdien nog altijd graag platformers maar is ook vaak bezig met racegames, voetbalgames en tycoons.

Reacties