Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard werkte aan nieuwe RPG 'Nomad'

...maar toen kwam WoW ten tonele.

Wat er achter de schermen bij Blizzard allemaal gaande is blijft naar goede gewoonte compleet geheim. Soms is de ontwikkelaar echter in een spraakzame bui en laten ze in hun kaarten kijken. Zo ook op de afgelopen Austin Game Developer's Conference waar J. Allen Brack en Frank Pearce een presentatie rond het reilen en zeilen van Blizzard gaven.

Na eerst heel wat leuke feitjes rond World of Warcraft in het rond gesmeten te hebben liet de ontwikkelaar opeens een spel zien waaraan ze tien jaar geleden zijn beginnen werken. De game had de naam 'Nomad' meegekregen en had niets te maken met de reeds bestaande franchises van Blizzard. Het ging om een squad-based sci-fi game, en dat is dan ook meteen alle informatie die Blizzard met de aanwezige journalisten wou delen.

Uiteindelijk heeft Nomad nooit het daglicht mogen zien doordat de werknemers bij Blizzard vonden dat "het niet het spel was waaraan ze toen wouden werken". Kort daarna ging de productie van World of Warcraft van start, met alle gevolgen van dien.

Of we Nomad nog ooit zullen zien terugkeren is een vraag die momenteel door het hoofd van heel wat gamers spookt. Misschien heeft de squad-based sci-fi RPG wel een transformatie ondergaan tot de nieuwe MMO waaraan Blizzard in het geheim werkt? Mocht je jezelf trouwens willen kwellen met wat artwork van het naar de vuilbak doorverwezen spel, dan kun je terecht bij Joystiq.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen