Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard stopt moeite in Diablo III PS3 controls

"We wilden geen pc game emuleren op de console."

Blizzard Entertainment denkt goed na over de controls en interface van Diablo III op de PlayStation 3 en 4. Het spel kwam eerder uit op pc maar de studio meldt dat de besturing specifiek voor de PlayStation consoles is ontwikkeld omdat ze "geen pc game wilden emuleren op de console."

"Op de PS3 kan je geen toetsenbord en muis [de besturingsmethode op de pc - red.] inpluggen om Diablo III te spelen," zegt Matthew Burger (senior designer van Diablo III op de PS3). "We hebben de besturing afgestemd op de DualShock controller." Ook werkt itembeheer sneller en makkelijker met deze nieuwe controls. Spelers hebben de mogelijkheid nieuwe uitrusting met een druk op de knop aan te trekken (zonder eerst een menu in te gaan). Wapens, schilden en pantser zijn bovendien onderverdeeld in categorieën - dat vervangt het grote grid waar alle uitrusting is opgeslagen van de pc-versie.

De ontwikkelaar heeft voor de PlayStation 3-versie een optie tot ontwijken toegevoegd. Burger: "Op de console kun je met de rechter stick ontwijken naar links, rechts, achteren of naar voren. Het ontwijken is redelijk traditioneel in dit genre dus we wilden dat zeker invoegen. Bovendien helpt het met het verschil in besturing tussen de pc en PS3. Op de pc klik je op het scherm en dan loopt je personage daar automatisch heen. Met een controller moet je hier handmatig naar toe lopen. Als je moeilijke vijanden wilt omzeilen, helpt deze functie daarbij."

Ten slotte vertelt de ontwerper dat ze bazen hebben aangepast. "De presentatie en sommige mechanismes zijn veranderd opdat ze traditioneler zijn voor consoles. We hebben dus goed gekeken naar consolegames en onze game hieraan gespiegeld.

De port van Diablo III werd tijdens de onthulling van de PlayStation 4 aangekondigd. Diablo III verschijnt op een onbekende datum voor PS3 en PS4.

Diablo III (de pc-versie) voor dummies.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties