Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard-schrijver Chris Metzen verlaat bedrijf

Gaat met pensioen.

Blizzard-schrijver Chris Metzen laat in een officiële brief op het Battle.net forum weten dat hij met pensioen gaat.

Metzen is meer dan twintig jaar onderdeel van Blizzard Entertainment geweest. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de verhaallijnen van World of Warcraft, StarCraft 2 en Diablo 3. Daarnaast sprak hij ook de stem van Warcraft-personage Thrall in.

"Ik was net twintig jaar oud toen ik bij Blizzard begon. Ik heb sinds die tijd het voorrecht gehad om werelden en games te maken met de meest briljante personen in de entertainmentindustrie."

"Het was soms moeilijk, maar echte magie ontstaat vaak pas als je gezamenlijk probeert om problemen op te lossen. Ik heb echter na bijna 23 jaar besloten om met pensioen te gaan."

"Ik gebruik de term pensioen om aan te geven dat ik niet zelf een bedrijf opricht of bij een ander bedrijf word aangenomen. Mijn tijd bij Blizzard was fantastisch, maar nu is het tijd om op de bank te liggen en niks te doen", aldus Metzen.

Cover image for YouTube videoWorld of Warcraft: Looking for Group Documentary

De ontwikkelaar geeft verder aan dat hij van plan is om meer tijd met zijn familie door te brengen. Hij heeft het in zijn brief verder niet over concretere toekomstplannen.

Blizzard bracht eind vorige maand een nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft uit. De ontwikkelaar heeft onlangs tevens 45 kaarten uit de Arena-modus van Hearthstone verwijderd.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

See 4 more
Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties