Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard registreert domeinnaam "Project Blackstone"

Maar wat betekent het?

Ontwikkelaar en uitgever Blizzard heeft de domeinnaam www.projectblackstone.com geregistreerd. De voorlopig nog lege pagina zal waarschijnlijk binnen een bepaalde tijd gelinkt worden aan één van de toekomstige games van de studio. De vraag is welke dat zal worden.

Blizzard is vooral bekend van de miljardenbusiness die ze hebben opgestart met hun überMMO World of Warcraft. Alhoewel interesse in dat spel al enkele jaren aan het afnemen is, zal Bliz er waarschijnlijk nog zo lang mogelijk geld trachten uit te puren. Dat het domein slaat op een volgende uitbreiding voor het spel blijft dus een mogelijkheid. Toch konden we enkel deze match vinden voor keywords Blackstone en WoW. Een expansion maken rond een level 12 NPC lijkt ons heel onwaarschijnlijk.

De studio is ook druk bezig aan het tweede deel van hun Starcraft 2 trilogie, Heart of the Swarm. Het lijkt ons sterk dat Blizzard mysterieus zou beginnen doen rond een uitbreiding waarvan iedereen al weet dit ie bestaat. Blackstone en Starcraft leverden ook geen resultaten op nadat we het internet afschuimden. Tenzij het echt World of Starcraft zou worden, kunnen we deze optie dan ook van de lijst van mogelijke gerelateerde games schrappen.

Een volgende mogelijkheid is een uitbreiding voor Diablo 3. Die staat gepland, maar een release date wou Blizzard tot nog toe niet vrijgeven. Daarnaast heb je een Black Soulstone nodig om de Heersers van de Hel neer te leggen en uiteindelijk op te sluiten tot in de eeuwigheid. Als we ons geld op iets zouden moeten inzetten, was het toch deze optie.

Tenslotte is er nog het mysterieuze Project Titan waar Blizzard al een tijdje vaag over doet. Volgens sommige bronnen zou het gaan om de spirituele opvolger van World of Warcraft waar wel 100 ontwikkelaars tegelijkertijd aan bezig zijn. We weten zo weinig over de game dat dit even goed het Project Blackstone zou kunnen zijn.

Een laatste wilde gok is dat het om de aankondiging van Warcraft 4 zou gaan, met die level 12 NPC in de hoofdrol. Vaak is de meest vergezochte theorie de juiste, alhoewel we deze keer niet echt zeker zijn van ons stuk.

Zoals gewoonlijk geeft Blizzard geen commentaar, maar zodra we iets meer te weten komen, mag je er zeker van zijn dat we het melden!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

See 6 more

Dota 2

PC, Mac

StarCraft II: Wings Of Liberty

Video Game

Titan

Video Game

World of Warcraft

PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties