Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard: 'Overwatch XP Farming resulteert in ban'

Speel de game zoals bedoeld.

Overwatch-spelers die in Custom Games XP farmen, krijgen van Blizzard Entertainment een ban. Dat schrijft regisseur Jeff Kaplan op Battle.net

"Misbruik van Custom Games of andere modi om XP te verzamelen, wordt niet geaccepteerd", zegt Kaplan. In Custom Games verdien je tijdens het spelen ervaringspunten.

Sommige spelers zetten daarom matches voor anderen op waar niemand beweegt. Spelers laten hun game lopen en verdien zo ervaringspunten zonder iets te doen.

Inmiddels verdien je geen XP meer in de Skirmish-modus van Custom Games. Tevens is een timer aan de game toegevoegd die bijhoudt hoe lang je niet meer speelt. Blizzard Entertainment zegt spelers te verbannen die matches opzetten of betreden om zo XP te verzamelen.

"Ik verzoek de Overwatch-gemeenschap dringend om na te denken wat moet gebeuren en om onderdeel van de oplossing te zijn", vervolgt Kaplan. De ontwikkelaar overweegt om ervaringspunten tijdens Custom Games volledig af te schaffen.

Eerder deze maand onthulde de studio nieuwe Overwatch Hero Orisa. Lees Yvo's Overwatch review op de site.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties