Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard over WoW op consoles

"Er blijft een grote barrière bestaan."

Al sinds de oorspronkelijke release van World of Warcraft in 2004 speculeren gamers over de mogelijkheid om het populaire spel richting consoles te brengen. Blizzard reageerde telkens door te zeggen dat er enkele fundamentele problemen de kop op zouden steken mochten ze dat doen, en vandaag laten ze opnieuw iets soortgelijks weten.

"We denken er voortdurend aan om WoW richting consoles te brengen," aldus lead WoW-producer Allen Brack. "Er zijn echter technische uitdagingen. Hoe brengen we patches uit voor het spel? Hoe bestuur je WoW zonder een toetsenbord? Al die dingen zorgen ervoor dat het een uitermate moeilijke denkoefening is voor ons. World of Warcraft hebben we ontworpen om met een toetsenbord te spelen gezien je zoveel verschillende dingen tegelijk moet kunnen doen."

Blizzard denkt dat het brengen van WoW richting consoles en hun controller-inferface "een zeer, zeer uitdagend idee" is, maar ons lijkt het ondertussen duidelijk dat de MMO nog voor een lange tijd enkel op de PC beschikbaar zal zijn.

Later dit jaar zou World of Warcraft haar ondertussen derde expansie ontvangen in de vorm van Cataclysm, al is een precieze releasedate momenteel nog onduidelijk. Mocht je niet weten wat je van die uitbreiding mag verwachten, ga dan zeker eens kijkje nemen op de bijhorende gamepage.

Reacties