Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard onthult first-person shooter Overwatch

Online multiplayer met superhelden.

World of Warcraft-ontwikkelaar Blizzard Entertainment kondigt Overwatch aan, een first-person shooter waarin teams van zes het online tegen elkaar opnemen. De studio onthult de game tijdens diens eigen gamebeurs, BlizzCon.

In Overwatch staat samenwerken centraal, aan de hand van de superhelden die je kiest. Elk karakter heeft daarbij zijn eigen vaardigheden. De ene kan teleporteren, de andere langs muren rennen of juist heel ver springen. Weer een ander kan de tijd manipuleren, een schild oproepen of door de lucht vliegen.

Door als team die speciale eigenschappen goed te combineren, kom je het verst. Hoe dat er uit ziet, zie je in onderstaande trailer.

Momenteel is Overwatch al te proberen op BlizzCon zelf. Bezoekers van het evenement proberen daar twaalf verschillende karakters uit en spelen zo in drie maps. Zowel nieuwe personages als nieuwe levels maken hun opwachting tijdens het ontwikkeltraject. Een bètatest start in 2015. Een exacte releasedatum is verder niet gegeven.

Eerder annuleerde Blizzard nog diens in ontwikkeling zijnde MMORPG Titan. Aangezien die game zich vermoedelijk ook in een futuristische setting afspeelde, wordt nu gespeculeerd dat Titan inmiddels is omgebouwd tot Overwatch.

Nog meer over Overwatch weten? Lees dan snel al onze Overwatch tips met onder meer een gids voor alle Heroes, maps en gamemodes.

Cover image for YouTube videoOverwatch Gameplay Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Overwatch

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties